Aantal Nederlanders dat koopt via smartphone in 4 jaar tijd verdriedubbeld

44% van de Nederlanders shopt met zijn of haar smartphone. Het mobiel winkelen is verdriedubbeld ten opzichte van 2015, toen was dit nog 14%. Deze cijfers komen uit recent onderzoek van Ruigrok NetPanel.

De koopbeluste Millennials zijn absolute koplopers: maar liefst 7 op de 10 Millennials shoppen graag online met hun geliefde smartphone! Deze groep wordt gevolgd door Digitieners (53%), Generatie X (48%) en de Babyboomers (20%).

afb1

Bijna alle Nederlanders (94%) kopen anno 2019 wel eens producten online. Van deze online shoppers doet 53% dat minstens 1 keer per maand! Niet vreemd als je je bedenkt dat winkeliers het online shoppen steeds makkelijker maken. Daar hecht de consumenten ook echt waarde aan, voor 58% van de Nederlanders is een gemakkelijk bestelproces een belangrijke reden om te kiezen voor een bepaalde webshop. Hoge verzendkosten zijn de grootste afhaker.

afb2 what

Over het onderzoek

‘What’s Happening Online’ wordt al 12 jaar achtereen op eigen initiatief uitgevoerd door Ruigrok NetPanel. In dit kwantitatieve onderzoek wordt de gehele breedte van de Nederlandse samenleving ondervraagd over onder andere internet- en sociale mediagebruik. De doelgroep van het onderzoek bestaat uit Nederlanders van 14 jaar en ouder. In totaal hebben 2.611 Nederlanders de online vragenlijst volledig ingevuld. De steekproef van 14 – 17 jaar is representatief voor de Nederlandse bevolking naar geslacht en leeftijd. Vanaf 18 jaar (n=2.402) is de steekproef representatief naar geslacht, leeftijd en opleidingsniveau.

Het volledige rapport is te downloaden via https://bit.ly/2wi7VPC

Bron: Persbericht Ruigrok NetPanel, 23 mei 2019

 

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.