Jongeren hebben minder last van wintertijd

Een op de drie Nederlanders heeft last van de wintertijd. Dat blijkt uit onderzoek van MWM2. Vooral 55-plussers ervaren het uur tijdsverschil als zeer hinderlijk.

Jongeren hebben aanmerkelijk minder last van de wintertijd dan ouderen en ervaren het zelfs eerder als prettig. In de leeftijd van 16 tot 25 geeft 37% aan de wintertijd wel fijn of zelfs zeer fijn te vinden. Zo vinden ze het wel leuk dat er een uur langer gefeest kon worden en gezellig dat het nu eerder donker is. Slechts 25% van de jongeren onder de 25 heeft een beetje last van de wintertijd. Opvallend is dat geen van de jongeren zegt veel last van de wintertijd te hebben.

Andere ervaring bij ouderen

Het onderzoek toont heel ander beeld bij ouderen. Van de mensen boven de 55 heeft maar liefst 39% last tot zeer veel last van het uur tijdverschil. Zij merken dit aan een verstoord ritme en geven aan dat het invloed heeft op hun humeur. Slechts 16% van de ouderen vindt de overgang naar de wintertijd wel prettig.

Over dit onderzoek

Dit onderzoek is uitgevoerd op dinsdag 29 oktober (twee dagen na het ingaan van de wintertijd) onder een representatieve steekproef van de Nederlandse bevolking (N=523).

Bron: Persbericht MWM2, 30 oktober 2019

Meer MOA


Kennispartners van Clou

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.