Platform Content en Markteffect starten samenwerking

Platform Content en Markteffect gaan samenwerken op het gebied van marktonderzoek. Zo kan Platform Content het vakgebied en eigen leden voorzien van nieuwe inzichten, relevante feiten, cijfers, trends en ontwikkelingen.

De ambities van zowel Platform Content als Markteffect maken dit een logische stap. Het vak contentmarketing is, net als marktonderzoek, volop in ontwikkeling. Dat geldt bijvoorbeeld voor de inzet van nieuwe technologie en de inzet van distributiekanalen, maar eveneens voor organisatieontwikkeling, creatieve concepten en strategische integratie. Zoals tijdens de Award-avond van de Grand Prix Contentmarketing op 26 november werd geconstateerd, bereikt het vakgebied een eerste volwassenheid, maar blijft vernieuwing essentieel.

Marktonderzoek, een vakgebied wat zelf onder invloed van technologie ook volop ontwikkelt, levert een steeds grotere bijdrage aan de ontwikkeling en optimalisatie van contentmarketingprojecten. Het verkrijgen van inzichten door middel van onderzoek bestrijkt ene breed spectrum, van performance analytics van campagnes tot het in kaart brengen van de bijdrage aan imago en de thought leadership positie van de organisatie.

Platform Content heeft in Markteffect een ervaren partner gevonden op het gebied van marktonderzoek. In overleg met haar leden bepaalt Platform Content welke trends en ontwikkelingen nader onderzoek behoeven. Markteffect zal in 2020 vier praktijkonderzoeken uitvoeren om inzicht te krijgen in deze topics. Ook organiseert Platform Content meerdere bijeenkomsten in 2020, waarbij de informatie uit onderzoeken zal worden gedeeld met de leden van Platform Content en met het vakgebied.

Over Platform Content

Platform Content brengt contentmarketingbureaus, contentgedreven merken en contentpartners samen om samen het vak contentmarketing gezamenlijk verder te ontwikkelen door educatie, inspiratie, kennisuitwisseling en ontwikkeling van talent.

Bron: Persbericht Platform Content, 4 december 2019

Meer MOA


Kennispartners van Clou

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.