Nieuwe uitgave over kwalitatief onderzoek: Interviewen voor Marketing-Insights

Interviewen voor Marketing-Insights is een nieuwe uitgave van de MOA, een strategische handleiding om diepe en eerlijke inzichten, gedachten, gevoelens en wensen naar boven te krijgen uit kwalitatief onderzoek. Hoe voer je op een goede en verantwoorde manier onderzoek uit in face-to-face-interviews?

Hoe haal je er efficiënt en effectief de juiste marketing-insights uit? Interviewen voor Marketing-Insights geeft het antwoord! Geschreven voor marketingstudenten en bruikbaar voor professionals in de marketingpraktijk, is het toepasbaar op o.a. onderzoek over consumentengedrag, customer journey, communicatie en UX.

Alle fasen van onderzoek passeren de revue: steekproeftrekking, voorbereiding, uitvoering, analyse en rapportage. In een afsluitend deel komt ook de psychologie van het interview aan bod. Wat er gebeurt er in de hoofden van interviewer en respondent, welke mentale mechanismen staan eerlijke en spontane antwoorden in de weg?

Interviewen voor Marketing-Insights geeft een groot aantal voorbeelden uit de marketingpraktijk en beschrijft een doorlopende case die alle onderzoeksstappen met elkaar verbindt, voorzien van do’s en don’ts die helpen om de validiteit en betrouwbaarheid van onderzoek te vergroten.

Bestel nu als hardcopy of e-book via mi-interviewen.nl

Recensies:

‘Ik denk dat deze handleiding studenten erg helpt bij het schrijven van afstudeeronderzoeken. Ik had gewild dat dit boek bestond toen ik mijn scriptie schreef en mensen moest interviewen. Ik vind het inhoudelijk een sterk verhaal en het is fijn dat het zo concreet is en gericht op de praktijk.’ Merel Zuiderduin, Research Consultant bij Motivaction.

‘Het boek sluit goed aan bij het niveau en de kennis van marketeers op het gebied van onderzoek. Het bevat veel nuttige informatie en leest ook prettig en gemakkelijk. Op basis van mijn ervaringen als gecommitteerde bij marketingopleidingen durf ik wel te stellen dat het goed zou zijn als studenten dit boek doornemen voordat ze aan het onderzoek voor hun afstudeeropdracht beginnen.’ Henri Sweens, Specialist Intelligence bij VGZ.

Over de auteur

Auteur Norbert Scholl was na zijn studie sociale en economische psychologie werkzaam als kwalitatief onderzoeker bij grote onderzoeksbureaus. Sinds 2017 is hij als docent verbonden aan het Instituut voor Commercieel Management aan de Hogeschool Utrecht. Hij is co-auteur van het boek Kwalitatief onderzoek, theorie en praktijkcases (Boom, 1995) en Modellen voor Marketing-Insights (MOA, 2019). Als zelfstandig onderzoeker voert hij daarnaast kwalitatief onderzoek uit voor organisaties in diverse markten.

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.