Crayon's nieuwe SPSS-functies (deel 1)

Software-pakketten zijn continu in ontwikkeling. Issues worden opgelost en nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Binnen de Crayon Statistics Collaboration Solution (CSCS) heb je altijd de beschikking over de meest actuele softwareversie. Voor SPSS is dit V27. Deze versie bevat veel nieuwe functies. Ontdek de nieuwe statistische analysis (Power Analysis en Weighted Kappa) en diverse procedure verbeteringen in deze post.

Power Analysis

Een goede steekproef, en daarmee Power Analysis, is een essentieel onderdeel van elk onderzoeksplan. Voor het gebruik van Power Analysis hoeft vooraf geen dataset te worden geopend om één van de elf verschillende procedures te kunnen uitvoeren.

Voor iedere functie (Means, Proportions, Correlations en Regression) kan de steekproefgrootte worden gekozen. Ook kan het (specifieke) vermogen voor de vereiste steekproefgrootte worden berekend.

Weighted Kappa

De Weighted Kappa procedure biedt mogelijkheden voor het inschatten van Cohen's Weighted Kappa. Deze nieuwe mogelijkheid zit standaard in het pakket. V27 introduceert bovendien drie gewogen versies van Cohen's kappa, die geschikt zijn voor ordinale rating scales, namelijk Linear weighting, Quadratic weighting en Confidence intervals voor alle Kappa-coëfficiënten

Procedure verbeteringen

In deze nieuwe versie van SPSS zijn de Effect size van de t-test en one-way procedures verbeterd. Ook zijn de inschattingen van de effect size en confidence intervals toegevoegd. De optie voor effect size is nu aanwezig in elke procedure setup dialog.

Voor geavanceerde gebruikers is de Matrix Procedure ook verbeterd. Dit om de beschikbare opties buiten de Matrix-functie samen te voegen, het programmeren van procedures te vereenvoudigen en het gebruikt van het Compute-commando te verminderen.

De Quantile Regression analyse (uit de Advanced Statistics Module) heeft nu een verbeterde Quantile Regression Criteria dialog. Het gebruik is vergemakkelijkt door de mogelijkheid om een grid of quantiles aan te geven in plaats van individuele waardes zoals voorheen.

Deze nieuwe functionaliteiten uitproberen?

Vraag naar de mogelijkheden om CSCS met SPSS gratis en zonder aankoopverplichting te testen.

 

Exclusief ledenvoordeel: MOA-leden ontvangen nu 5% korting op iedere software-licentie wanneer ze kiezen voor de zeer aantrekkelijke Crayon Statistic Collaboration Solution (CSCS) met SPSS.

 

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.