De grote pré van een betaald SPSS-abonnement mét support

Er is nog steeds een aantal bedrijven dat oude versies van SPSS gebruikt (< V24) en niet betaalt voor service, ondersteuning of een abonnement via IBM of één van de IBM-partners zoals Crayon.

SPSS V27 is geïntroduceerd met een hoop nieuwe features, die we eerder al besproken hebben. Niet iedereen heeft echter V27 nodig. Misschien is het besturingssysteem er (nog) niet klaar voor, zijn de nieuwe functies niet interessant of is er simpelweg bij IT geen tijd om alles te upgraden. Genoeg redenen te bedenken op nog even comfortabel op een oudere versie te blijven zitten.

Toch zijn er nog veel meer redenen waarom het raadzaam is om te betalen voor CSCS met SPSS, waarbij de software & ondersteuning kan worden gehuurd voor enkele maanden of jaren.

Als voorbeeld nemen we Windows XP. Microsoft besloot op een gegeven moment geen ondersteuning of updates meer aan te bieden en hierdoor liepen bedrijven grote veiligheidsrisico’s wanneer ze niet migreerden naar Windows 10 of een ander besturingssysteem. Hetzelfde geldt ook voor IBM SPSS. Deze applicaties hebben een end of product-lifecycle. Zelfs als ze goed werken. Hierdoor loop je ongemerkt risico. Zeker in deze pandemie-tijden met mensen die op afstand werken vanaf verschillende locaties, die doorgaans minder goed beveiligd zijn dan het basisnetwerk binnen de organisatie.

Het verwerken van data, moet volgens de privacywetgeving, veilig gebeuren. Bij SPSS V24, waarbij de beveiliging en het onderhoud van de software niet meer worden ondersteunt, bestaat de kans dat de data niet veilig verwerkt kan worden. Daarom is het advies om te zorgen dat er minimaal gemigreerd wordt naar V25 voor software en ondersteuning. Crayon kan hierbij helpen.

Volgende maand gaan we dieper in op databeveiliging. Denk bijvoorbeeld eens aan COR (Crayon online Room). Met COR migreer je SPSS naar de Cloud als een managed service. Crayon regelt dan alles en zorgt ook voor de compliance richting klanten.

Ontdek nu wat Crayon jou te bieden heeft via moa.nl/crayon

Betaal niet voor modules die je niet gebruikt!

Bedrijven betalen soms jaren voor SPSS-modules die ze eigenlijk niet gebruiken. Daarom bieden we je bij Crayon een gratis licentie-check, zonder aankoopverplichting. Ook kan het voorkomen dat je niet wil of kan overstappen op de laatste softwareversie. Deze, en andere vragen over licenties of een advies op maat, stel je eenvoudig aan onze Nederlandstalige helpdesk.

Exclusief ledenvoordeel: MOA-leden ontvangen nu 5% korting op iedere software-licentie wanneer ze kiezen voor de zeer aantrekkelijke Crayon Statistic Collaboration Solution (CSCS) met SPSS. Kijk voor meer informatie op moa.nl/crayon

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.