Videopitches: de best practices zijn zeer ontnuchterend!

Op 26 maart jl. gaven drie insights profs aan opdrachtgeverskant ons een inkijkje in hun ervaringen en wensen rondom het pitchen in coronatijd. De nadruk lag echt op het eerste contact tussen bureau en opdrachtgever: hoe zorg je dat je ‘aan tafel’ komt en in deze remote wereld een goede pitch houdt? De opdrachtgevers gaven toe dat ze het afgelopen coronajaar niet tot nauwelijks met nieuwe partijen zijn gaan werken. In deze coronatijd zijn er genoeg uitdagingen, waardoor samenwerking met de vaste partners een wenselijke zekerheid biedt. Toch staan ze open voor nieuwe bureaus, als die hen weten te triggeren. Maar hoe trigger je?

De learnings zijn zeer ontnuchterend: het draait om verbinding en inhoud, niet om vorm. Laat je slidedeck met alles wat je als bureau kunt maar thuis en ga echt in gesprek met je opdrachtgever. Bereid je voor; verdiep je in de organisatie en ga daarover verder in gesprek. Probeer echt contact te maken door te weten wat er (globaal) speelt in de branche/ organisatie en link daaraan met jouw aanbod. Geef aan wat jouw bureau onderscheidend maakt; bijvoorbeeld jouw visie op een bepaald onderwerp. Ook kan het handig zijn om jouw expertise op een specifiek thema te belichten: niet jouw methodologische kennis maar jouw kennis over bijvoorbeeld wasverzachters (echt genoemd!) kan jou onderscheiden van de anderen.

Spannende tools zijn in deze fase niet nodig: een video call volstaat. Tijd is kostbaar, dus verlies die niet aan technisch geneuzel en gebruik tools waar iedereen inmiddels ervaring mee heeft. En zorg dat je altijd binnen de afgesproken tijd klaar bent.

Doordat we elkaar niet meer fysiek zien, verdwijnt het ‘lol trappen’ enigszins naar de achtergrond. Denk aan de meekijkruimte bij kwalitatief veldwerk. Na een aantal interviews gaan de gesprekken daar vaak over persoonlijker zaken en wordt er lol gemaakt. Verder dan een poes die door het beeld loopt of een kind dat in de vergadering om een snoepje komt vragen, gaat de lol in online meetings vaak niet. De huiselijke setting van waaruit vrijwel iedereen belt, verkleint wel verschillen. De (corporate) poppenkast is eraf. Dit maakt contact menselijker en persoonlijker. Tegelijkertijd ervaren de profs ook dat corona alles veel functioneler en transactioneler maakt. Snel to the point komen, geen gechitchat want over een uur wordt ik in de volgende online call verwacht. Dus: gebruik die tijd om op inhoud verbinding te zoeken.

Dat is ook wat wij met het MOA Expert Network nastreven: verbinding tussen insights professionals. Werk je bij een groot of klein bureau of aan opdrachtgeverskant? Ons vak en uitdagingen daarin verbinden ons. En daarom agenderen wij elke maand een thema dat leeft in de onderzoekswereld. We vragen een paar insights professionals om hun ervaringen, wensen en visie. In een laagdrempelige setting: een zeer open dialoog. Wil je een keer aanhaken of wil je zelf een thema agenderen, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Save the date – de volgende meet up staat gepland voor vrijdag 30 april!

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.