MOA heeft een blauwdruk voor een SLA ontwikkeld voor de MOA leden

Recent is er een blauwdruk ontwikkeld voor een Service Level Agreement of te wel een SLA. Een dergelijke overeenkomst wordt opgesteld tussen een softwareleverancier en een onderzoekbureau.

Het doel van de SLA is het beschrijven van de gebruiksklare dienstverlening ten aanzien van de ICT-systemen. De SLA biedt normen aan voor de prestatiemetingen en wordt gezien als een referentiekader voor de verwachtingen ten aanzien van de dienstenniveaus. Bij de jaarlijkse evaluaties kunnen wijzigingen worden afgesproken. Tussentijdse wijzigingen kunnen op aanvraag worden besproken. De voorgestelde wijzigingen worden vastgelegd in een service level request. Vervolgens worden de wijzigingen opgenomen in de SLA. .

De SLA bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder specifieke omschrijvingen van de software en nader gemaakte afspraken over prestatie-indicatoren en kwaliteitseisen, alsmede afspraken over de inhoud en frequentie van rapportages ten aanzien van de desbetreffende software. De SLA is er op gericht om door middel van software de beschikbaarheid en functionaliteit van de ICT-systemen te realiseren en in stand te houden.

De SLA is voor de leden gratis aan te vragen bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.