Michiel Dullaert 

MOAcademy workshopleider

Data designer en data visualization teacher
DePerfecteGrafiek.nl

Bio

Al meer dan 15 jaar maakt Michiel Dullaert presentaties en infographics om collega’s te inspireren met zijn inzichten. Of het nu de resultaten van een onderzoek zijn, of een beleidsplan dat gecommuniceerd wordt. Van een presentatie van 10 minuten tot een trainingssessie van een dag. De trainingen en presentaties die hij geeft, worden ongeacht het onderwerp hoog gewaardeerd. "In deze training deel ik de methodes die ik gebruik. Als een goochelaar die vertelt hoe zijn trucks werken."

Naast data designer en spreker, is hij ook erkend UX-er. Vanuit mijn spellenachtergrond vult hij dit aan met uitgebreide kennis van Gamification. Meer over zijn achtergrond staat in zijn visuele CV. Een zeer persoonlijke infographic, op één A4. 

Zijn trainingsstijl typeert zich door zijn passie en enthousiasme. In een hoog tempo wisselen theorie, oefeningen en filmpjes elkaar af. Deelnemers ervaren zelf het verschil tussen slechte en goede presentaties en ontdekken hoe ze zelf daarin het verschil kunnen maken.

“Complexe data met behulp van visualisatie toegankelijk en begrijpelijk maken, zodat de gebruiker in staat is snel de juiste beslissingen te nemen.” – Michiel Dullaert

MOA - Datavisualisatie, van inzicht naar impact

Een goed gekozen en ontworpen datavisualisatie trekt de aandacht van de lezer. Hij zorgt dat mensen wat gaan doen met de inzichten die er getoond worden. Zelfs als de lezer negatief staat ten opzichte van de boodschap, of onervaren met data is. In deze training leer je hoe jij met jouw eigen datavisualisaties mensen in beweging kunt krijgen. Na afloop weet je welke grafiek je moeten kiezen en hoe je deze kunt vormgeven om de gewenste reactie bij de lezer te krijgen. Je leert als het ware een magneet in de data te verstoppen die de lezer naar het inzicht toetrekt. Deze training bevindt zich op het snijvlak van data-analyse, communicatie en user experience, met elementen van psychologie, design en storytelling. Gericht op grafieken en tabellen, voor rapportages, presentaties en infographics.

Doelen
Doelgroep

Meer MOA


Kennispartners van Clou

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Kingsfordweg 151, 1043 GR, Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.