Erik de Kort 

MOAcademy workshopleider

Zelfstandig adviseur, auteur

Bio

Studeerde Werktuigbouwkunde (HTS Breda) en Economie (Nyenrode en Erasmus Universiteit Rotterdam). Na een lange carrière bij de toonaangevende bureaus NSS Marktonderzoek en Research International is hij al weer bijna 10 jaar met zijn bureau EMResearch werkzaam als zelfstandig adviseur op het vakgebied marktonderzoek.

Daarnaast geeft hij les aan de Nyenrode New Business School over marketing en marktonderzoek. Hij is mede-auteur van het boek Wat is de vraag? (2016), waarvan in 2018 ook een Engelse versie verscheen (What’s the Question?). Daarnaast heeft De Kort zitting in het bestuur van de Sectie Onderwijs van de MOA.

MOA - Daar is een model voor!

Marktonderzoek is pas succesvol als het een wezenlijke bijdrage levert aan het aanpakken van het beleidsvraagstuk, het probleem. Hoe weet je of je, ondanks een goede probleemanalyse, ook de juiste variabelen en de verbanden tussen die variabelen onderzoekt? Baseer je hiervoor op een bewezen model en je weet het zeker! Dankzij deze modellen komen we bij complexe marketingvraagstukken snel tot de kern van een probleem en kunnen we slagvaardig advies geven of gericht onderzoek opzetten voor de ontwikkeling van effectief marketingbeleid.

Doelen
Doelgroep

Meer MOA


Kennispartners van Clou

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Kingsfordweg 151, 1043 GR, Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.