1. Tier - Armando, Darwin, Sinke & Van Tongeren
    25/3–10/9/2017

   2. Tier - Armando, Darwin, Sinke & Van Tongeren

    MOA presenteert vanaf 25 maart a.s. TIER - Armando, Darwin, Sinke & Van Tongeren. De eerste museale presentatie in de jonge, maar stormachtige internationale carrière van kunstenaarsduo Jaap Sinke en Ferry Van Tongeren, bekend van hun fotografie en Fine Taxidermy objecten. Veel van de werken die worden getoond in Oud Amelisweerd zijn speciaal voor de historische kamers van het landhuis gemaakt. Fotografie, readymades en theatrale sculpturen van opgezette dieren komen samen met geschilderde en bronzen dieren van Armando in Oud Amelisweerd. Het is de eerste keer dat werk uit La Vie dans L’Eden, hun tweede galerieshow die in zijn geheel door de Britse kunstenaar Damien Hirst werd aangekocht (2015), in Nederland is te zien.

    TIER toont adembenemende composities van dieren geïnspireerd op oude Hollandse meesters als d'Hondecoeter, Asselijn en Weenix; dromerige flamingo's, statige kraanvogels, tijger, neusberen, zwanen en bontgekleurde ara's brengen een uitzonderlijke wereld tot leven. Het werk van Sinke en van Tongeren is regelmatig op kunstbeurzen en in galerieën in binnen- en buitenland te zien. De kunstwerken zijn opgenomen in belangrijke privécollecties van grote verzamelaars en liefhebbers.

    De relatie van de mens en de natuur; een leidend thema in het werk van Armando, staat in de tentoonstelling centraal. Ga met MOA mee op reis door de Wunderkammern van Oud Amelisweerd!

    TIER - Armando, Darwin, Sinke & Van Tongeren is te zien vanaf 25 maart t/m 10 september 2017.

    Darwin, Sinke & van Tongeren lichten een tipje van de sluier op in dit filmpje: vimeo.com/205757620. Kijk en geniet!

    Let op: voor deze tentoonstelling geldt een toeslag van 2 euro.

    Darwin,Sinke & Van Tongeren, 'under construction'/1
    /1
  1. Tentoonstellingen