1. museumverhuur

    1. Koetshuis en museumwinkel

     Het Koetshuis Oud Amelisweerd is prachtig gerestaureerd en nu in gebruik als theater, vergaderruimte en MOA-museumwinkel. In de museumwinkel vindt u een uitgebreider nieuw assortiment waaronder schitterende reproducties van het Chinese behang. Hier is ook het bezoekerscentrum Amelisweerd met informatie over de landgoederen Amelisweerd en Rijnauwen. Ook landgoedcafé de Veldkeuken is weer terug in het Koetshuis, met een heerlijk terras aan het water. In het koetshuis vinden regelmatig lezingen en andere activiteiten rond het programma van MOA plaats, zoals in de zomermaanden elke laatste vrijdag van de maand het MOA-café en in de wintermaanden elke laatste zondagochtend van de maand het MOA-podium met jonge musici.  Bel T 030 890 5460 of mail info@moa.nl voor informatie.
     Foto: Martin Stig/1
     1. Museumverhuur en andere evenementen

      MOA is een bijzondere plek. Het is een huis van kunst te midden van een groene oase, op een steenworp afstand van Utrecht en gemakkelijk te bereiken via de A12. Het eind achttiende-eeuwse landhuis, dat vandaag de dag behoort tot de top-100 van Rijksmonumenten, werd bijna 250 jaar geleden gebouwd door Gerard Godard baron Taets van Amerongen. De Armando-collectie van het voormalige Armando Museum in Amersfoort heeft in het landhuis een gloedvol thuis gevonden. Daarnaast ervaren bezoekers er de begeestering van het verlichte buitenleven van een adellijke Utrechtse familie en latere bewoners. In deze inspirerende omgeving vindt u het unieke door de VOC geïmporteerde Chinese behang en geschilderde Hollandse arcadische landschappen, die hedendaagse kunst van Armando en andere spraakmakende eigentijdse kunstenaars omringen. Deze bijzondere Utrechtse plek kunt u voor even de uwe maken. Of u nu de juiste locatie zoekt voor een debatsessie, heidag of productpresentatie of voor een inspiratiemoment, lezing of managementoverleg, u kunt bij ons terecht voor een sfeervolle en geslaagde invulling hiervan. 

      In combinatie met een 100% biologische lunch, borrel of diner van restaurant De Veldkeuken, het plukken van een zomerboeket in Amelis’hof - de eeuwenoude tuin van Oud Amelisweerd - of het landgoed al wandelend ontdekken, uw initiatief krijgt bij ons bijzondere kracht, bezieling en inspiratie.

      Een arrangement bij MOA bevat een ruimte in het museum voor een dagdeel of een dag, de entree voor het museum op dezelfde dag en een rondleiding door een van onze medewerkers. Koffie, thee en koekjes zijn bij elk arrangement inbegrepen. Lunch, diner en borrel worden verzorgd door De Veldkeuken, onze landgoedpartner gevestigd in het Koetshuis, en kunnen in overleg als supplement worden bijgeboekt.

      Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden. Mocht uw ideale keuze zich daar niet tussen bevinden, dan kunnen wij altijd met u kijken naar een andere samenstelling van het arrangement. Neemt u vooral contact met ons op via mvandenhoogen@moa.nl of bel T 030 8905460.

      • Dagdeel workshopruimte De Verdieping € 450,- 
      Capaciteit: tot 20 personen
      Beschikbaarheid: maandag tussen 9-21u
      dinsdag t/m zondag van 9-12u
      Compleet met: beamer met projectiescherm, luxe vergadertafel voor 20 personen, wifi, Imac met internetverbinding, rondleiding door het museum op een tijdstip naar keuze.

      • Dag workshopruimte De Verdieping € 850,-
      Capaciteit: tot 20 personen of 20 personen per dagdeel
      Beschikbaarheid: maandag van 9-21u

      Compleet met: beamer met projectiescherm, luxe vergadertafel voor 20 personen, wifi, Imac met internetverbinding, rondleiding door het museum op een tijdstip naar keuze.

      • Dag(deel) historische keuken Lodewijk Napoleon € 950,-/550,- 
      Capaciteit: tot 20 personen
      Beschikbaarheid: van mei t/m oktober 
      maandag tussen 9-21u
      dinsdag t/m zondag van 17.30-21u

      * Bijzonder: van mei t/m oktober kunt u ook dineren in de historische keuken. In overleg kijken we welke wensen u heeft. 

      • Dag(deel) het gehele museum € 1875,-/1150,-
      Capaciteit: tot 75 personen
      Beschikbaarheid: maandag van 9-21u en dinsdag t/m zondag van 17.30-21u

      * Bijzonder: van mei t/m oktober kunt u ook dineren in de historische keuken. In overleg kijken we welke wensen u heeft. 

      Alle arrangementen zijn inclusief koffie en thee en een rondleiding door het museum op een tijdstip naar keuze. Van dinsdag t/m zondag kan De Veldkeuken voor u een theebuffet, hartig tussendoortje, borrel en/of diner verzorgen. Zie hiervoor de mogelijkheden onder Extra’s van De Veldkeuken. Op maandag is De Veldkeuken gesloten en kunnen wij voor u een lunch en/of borrel verzorgen met producten van De Veldkeuken. Voor het diner werken we op maandag met een andere cateraar.

      • Dag het gehele museum en het Koetshuis voor € 3175,-
      Capaciteit: minimaal 40 personen, maximaal 120
      Beschikbaarheid: maandag van 9-21u

      Deze optie is inclusief een rondleiding door het museum op een tijdstip naar keuze, koffie-thee arrangement en een lunch in het Koetshuis. Gedurende de dag staan alle ruimten in zowel Koetshuis als museum tot uw beschikking. U kunt gebruik maken van de mogelijkheden van De Veldkeuken voor een theebuffet, hartig tussendoortje, borrel en/of diner. Zie hiervoor de mogelijkheden onder Extra’s van De Veldkeuken. Vanaf 40 personen berekenen we een meerprijs voor de bij het arrangement inbegrepen catering.

      • Koffie-thee arrangement dag/dagdeel voor € 13,50/7,50 p.p.

      Foto: Ernst Moritz/1
      foto: Ernst Moritz/1
      Foto: Ernst Moritz/1
      Foto: Ernst Moritz/1
      1. Extra's van landgoedcafe de Veldkeuken

       100% biologisch met ingrediënten van het landgoed of uit de streek 

       De Veldkeuken bakt eigen brood en de lekkerste taarten. De ingrediënten zijn 100% biologisch. Groente, fruit en kruiden komen zo veel mogelijk van de naastgelegen eeuwenoude moestuinen of uit de streek. Maak meer van uw bezoek aan MOA en combineer dit met een lunch in De Veldkeuken.

       Koetsierslunch  19,50
       Kom soep van de dag
       Een puntje quiche 
       Brood uit eigen bakkerij om zelf te beleggen met lekkers uit eigen keuken
       Gemengde salade met een vinaigrette
       Een glas appelsap, melk of karnemelk
       Een kop koffie of thee
       Een zoete lekkernij

       Museumlunch € 10,50
       Kom soep van de dag
       2 stevige sneeën brood uit eigen bakkerij om zelf te beleggen met lekkers uit onze keuken
       Rozijnenbrood met roomboter

       Landgoedthee € 24,50
       Welkomstdrankje van het landgoed
       Quiche uit de oven
       Salade van het seizoen
       Diverse sandwiches (2 p.p.)
       Scones met room & huisgemaakte jam
       Diverse zoete lekkernijen (2 p.p.)
       Potten thee naar keuze

       Wanneer het weer het toelaat kan buiten op het terras geluncht of gedineerd worden (tot 16 personen). Wanneer u een gereserveerde lunch wilt omzetten naar een picknick dan kunt u dit tot twee dagen van tevoren doorgeven.

       Borrelen met hapjes van de Barones € 14,50
       Brood uit eigen bakkerij
       Diverse huisgemaakte dips
       Een ronde met een schaal hapjes
       Schaaltjes met olijven
       Huisgebrande nootjes
       2 drankjes p.p. (diverse sappen, rode wijn, witte wijn en bier)

       Menu van de Tuin € 24,50
       100% biologisch en vegetarisch  2-gangendiner

       Menu van het Huis € 32,50
       100% biologisch en vegetarisch 3-gangendiner
       In overleg kan gekozen worden voor vlees of vis. 
       Supplement € 7,50 p.p. 

       Extra heerlijkheden uit De Veldkeuken
       Zoet uit eigen bakkerij:
       Taart assortiment €  3,50 p.p.
       Scones met room en jam € 2,80 p.p.
       Roombotercroissant met jam € 2,80 p.p.
       Rozijnenbrood met roomboter € 1,80 p.p.

       Hartig tussendoortje
       Punt warme quiche € 5,50 p.p.
       Warm bladerdeeghapje uit de oven € 3,50 p.p.
       Fingerfoods (2pp) van het seizoen € 4,20 p.p.
       Kommetje soep € 3,80 p.p.
       Plank brood met verschillende dips € 3,80 p.p.

       Fris & Sappig
       Sparkling Earth Water € 4,70 per fles
       Pure vruchtensappen € 7,50 per fles
       Schaal biologisch fruit van het seizoen € 2,50 p.p.

       Alle prijzen De Veldkeuken incl. BTW, alle prijzen MOA excl. BTW.
       Prijzen gelden voor 2016. Prijswijzigingen voorbehouden.

       /1
       /1
       foto: Ernst Moritz/1
       1. BELEEF DE LANDGOEDEREN

        De landgoederen Oud en Nieuw Amelisweerd en Rhijnauwen zijn onderdeel van een historisch natuurgebied, rijk aan bijzondere planten en dieren. De fraaie landgoederen en hun landhuizen zijn het best bezochte groengebied van Utrecht en een geliefde plek voor fietsers en wandelaars. Ontdek deze prachtige omgeving en wandel mee met de boswachter, vaar over de Kromme Rijn of overnacht op een camping of in de nabijgelegen jeugdherberg. Op de site van gemeente Utrecht staat actuele informatie over de landgoederen.

        Wandelen 

        De boswachters kunnen u alles vertellen over de flora en fauna op de landgoederen. Reserveer: T 06 5332 18 84 of T 06 53 40 8107 (tijdens kantooruren).


        Fort bij Rijnauwen 
        Het Fort bij Rijnauwen is het grootste groenste fort van de nieuwe Hollandse waterlinie. Dit is naast een culturele plek ook een natuurreservaat. De flora en fauna is bijzonder en uniek voor de omgeving.

        Pannenkoeken
        Theehuis Rhijnauwen is elke dag geopend, het hele jaar door. De keuken is open van 10.00 tot 20.30 uur. De gebruikte producten zijn zoveel mogelijk biologisch en fair trade.

        Moes- en bloemenpluktuin
        Bezoek de naastgelegen 18e eeuwse moestuin van Tuinderij Amelis'Hof. Deze moestuin is circa 1 hectare groot en sinds 1984 worden hier op biodynamische wijze groenten, fruit, kruiden en bloemen geteeld. U kunt de producten van het land kopen in de tuinwinkel en er is een prachtige bloempluktuin.

        Varen
        • De Rijnstroom verhuurt roeiboten, kano's en fluisterbootjes voor over de Kromme Rijn. 
        • Kano- en botenverhuur Odijk verhuurt kano’s vanuit Odijk. Het is mogelijk bij MOA uw boot aan te leggen.
        • Het Utrechts Landschap organiseert vaarexcursies met de Pont van Het Landschap. Reserveren kan via VVV Wijk bij Duurstede, T 034 357 59 95. 
 
        • Rederij Schuttevaer heeft speciale arrangementen voor een bezoek aan MOA en vaart vanaf Utrecht centrum naar het museum.

        Overnachten 
        /1
        /1
        /1