1. 2018: tentoonstellingen Armando in China

    29 januari 2018
   2. Eind oktober namen MOA-directeur Yvonne Ploum en curator Roelof Jan Minneboo deel aan de handelsmissie van de provincie Utrecht naar de provincie Guangdong. Voor MOA was dit met name een culturele missie. Yvonne Ploum en Roelof Jan Minneboo bereidden een tentoonstelling van Armando voor die eind april 2018 in het Guangdong Museum in Guangzhou zal openen. De tentoonstelling in het Guangdong Museum, een van de grootste musea van Zuid-China, is het resultaat van de samenwerking tussen MOA en het Guangdong Museum. Deze samenwerking leidde al eerder tot de huidige tentoonstelling in MOA: Made in China.
     
    Het is voor het eerst dat Armando een solotentoonstelling in een Chinees museum heeft. De tentoonstelling zal ruim dertig iconische schilderijen bevatten uit alle periodes, maar er zijn ook tekeningen, sculpturen en grafisch werk te zien. Verder is er veel aandacht voor de schrijver en dichter Armando. 

    Nieuwe samenwerkingen
    Maar de missie in China leverde meer op. Zo is er een nieuwe samenwerking ontstaan tussen MOA en het Guangdong Museum of Art in Guangzhou. In dit laatstgenoemde museum zal eind 2018 een tentoonstelling met nieuwe technieken van Armando te zien zijn. Ook bezochten Ploum en Minneboo een aantal andere museale en presentatie-instellingen in de Zuid-Chinese steden Shenzen en Zhuhai. 

    Na deze bezoeken kreeg MOA het verzoek om een curatorial symposium voor te bereiden, waaraan de tentoonstellingsexperts van alle bezochte instellingen kunnen deelnemen. Dit omdat de bijzondere wijze waarop MOA zijn tentoonstellingen cureert - in de context van een 18e eeuwse landhuis - bij de instellingen in Zuid-China tot veel respect en nieuwsgierigheid leidde. 

    Het werk van MOA in Zuid-China wordt ondersteund door het Nederlands consulaat in Guangzhou.

    Guangdong Museum/1
     /1
     /1
     /1
  1. Agenda