1. MuseumJeugdUniversiteit bij MOA

    22 april 2018
   2. Jeugdcollegereeks bij tentoonstelling Flower Power

    In samenwerking met de MuseumJeugdUniversiteit (MJU) zal vanaf april een drietal jeugdcolleges worden gegeven in MOA | Museum Oud Amelisweerd. De MJU organiseert kindercolleges voor kinderen van 8 t/m 12 jaar door wetenschappers en experts bij meer dan vijftig musea in heel Nederland. De collegereeks in MOA sluit aan bij de nieuwste tentoonstelling Flower Power, en kennen ieder een eigen thema. Door een bij het thema passende expert worden de kinderen meegenomen in de wereld van de bloem.

    Tijd: 10:30 - 12:30 uur
    Locatie: MOA | Museum Oud Amelisweerd
    Tickets: €15,-
    Reserveren? Klik hier.

    22/04: Waarom houden kunstenaars zo veel van bloemen?
    Mensen houden van bloemen, kunstenaars ook. Eeuwenlang al schilderen en tekenen kunstenaars bloemen en planten of maken er sieraden en jurken van. De bloemkunstwerken in de tentoonstelling Flower Power vertellen ons over mooie maar ook over verdrietige momenten. Samen met expert Yvonne Ploum, de directeur van het museum, bekijk je de tentoonstelling. Aansluitend maak jij je eigen Bloem met de docenten van de MOA-school!

    27/05: Wat zit er achter het behang in Museum Oud Amelisweerd?
    Laag over laag over laag, wel tien lagen behang zijn er door de tijd op de muren van het museum geplakt. Ga met ons op zoek naar alle lagen in het huis en ontdek wat de baron, de koning, de burgemeester en de kunstenaars achterlieten. De experts, behangkunstenaars Jaap Snijder en Marcelo Gimenes van Snijder & Co. vertellen je alles over behang van vroeger en nu. Maar pas op dat je niet achter het behang wordt geplakt!

    24/06: Welke bloemen kun je eten?
    Eetbaar, giftig, genezend, geurend; bloemen vind je overal terug. In je thee, je medicijn, in een lekker geurtje maar soms ook op je bord. Jawel, bloemen kun je eten! Maar beter dat je dan weet welke je wel en welke je beter niet kunt eten. Na een korte inleiding wandelen we naar de Amelis’Hof, de moestuin bij MOA, die ooit van de baron was. Samen met meesterkok Roelof Jan Minneboo en de tuiniers van de Amelis’Hof ontdekken we de eetbare bloemen. Na afloop pluk je een boeketje bloemen voor je lunch!
    /1
  1. Agenda