1. 29/9 MOA-Café met Bettine Vriesekoop

    13 september 2017
   2. Het afgelopen half jaar stond MOA-Café in het teken van dieren, de komende edities is het de beurt aan China. We trappen af met een hoofdgast om trots op te zijn: voormalig top-tafeltennisster, China-correspondent en auteur Bettine Vriesekoop. Ze gaat in gesprek met moderator Yvonne Ploum, directeur van MOA. Ze praten onder andere over Bettines ervaringen in China, de boeken die zij over dit onderwerp schreef en de tentoonstelling Made in China

    De muziek is deze keer van de Utrechtse band Kozzeltov. Op verzoek van Bettine Vriesekoop spelen bandleden Koos Oldhoff (zang), Marc Gnodde (contrabas) en Kees Poulus (gitaar) nummers van Leonard Cohen. Maar natuurlijk laten ze ook wat van hun eigen 'deep, dark en vintage' werk horen. Vaste waarde Salon Saffier verzorgt weer een mooie literair-theatrale bijdrage. 

    Over Bettine Vriesekoop
    Meer dan dertig jaar stond ze aan de wereldtop van het tafeltennis. Door de vele trainingsstages die Vriesekoop vanaf 1980 in China volgde, raakte zij geïnteresseerd in de cultuur van het land. Ze begon te schrijven over dit onderwerp. In 1996 debuteerde Vriesekoop met het persoonlijke boek Heimwee naar PekingBij de ChineesHet jaar van de rat en Duizend Dagen in China volgden. Tien jaar na haar schrijfdebuut verhuisde Vriesekoop naar China waar ze tot 2010 werkte als correspondent voor NRC Handelsblad. In haar nieuwste boek Dochters van Mulan schrijft Vriesekoop over de rol van de vrouw in het moderne China. 

    INFO
    Datum: vrijdag 29 september van 16.30 - 18.00 uur
    Toegang: € 17,50 
    Aanschuifdiner in de Veldkeuken 18.00 - 20.30 uur (€ 20,-) 

    LET OP: aanmelden is noodzakelijk
    Mail naar info@moa.nl o.v.v. MOA-Café. Vermeld bij uw aanmelding ook of u gebruik wilt maken van het Aanschuifdiner.

    OVER MOA-CAFÉ
    MOA-Café is een programma van MOA | Museum Oud Amelisweerd met bijzondere gasten, (live) muziek, literatuur en film. Het wordt georganiseerd i.s.m. literair theater Salon Saffier.
    Foto: Friso Keuris/1
  1. Nieuws