1. 14/1 Succesvolle duik in de Kromme Rijn

    15 januari 2018
   2. Op zondag 14 januari vond de 15e Nieuwjaarsduik van Culturele Zondagen plaats. Terwijl de rest van Utrecht een figuurlijke duik nam in een cultureel programma, werd er bij MOA | Museum Oud Amelisweerd letterlijk een sprong in het water gewaagd. De mooie locatie van het museum, direct aan de Kromme Rijn, inspireerde directeur Yvonne Ploum tot dit idee. "MOA is een huis van kunst in de natuur, dus zochten we voor deze Culturele Zondag een link met het landgoed. Letterlijk de Kromme Rijn in duiken leek ons een leuke manier om Utrechters ons museum én de omgeving te laten ervaren. En we voegen meteen een mooie traditie toe aan deze bijzondere plek."

    Om 12:00 uur gingen de winterjassen uit en de zwembroeken aan en spong iedereen gezamenlijk de rivier in. Via een trapje kwamen alle dappere duikers weer comfortabel op het droge. Daar stond een heerlijk warme hottub op de zwemmers te wachten, gesponsord door Campus Installatie Techniek te Barneveld. 

    Terwijl alle duikers rustig bijkwamen met een stevige, hartverwarmende wintersoep van landgoedcafé de Veldkeuken, introduceerde Yvonne Ploum het tentoonstellingsprogramma van 2018. "We konden vast verklappen dat bloemen hierin de hoofdrol gaan spelen", aldus Ploum. Daarnaast ontving iedereen die meedeed aan de Nieuwjaarsduik bij MOA een klein aandenken. Dit presentje gaf de rest van de dag gratis toegang tot de huidige tentoonstelling in MOA: Made in China

    Ook voor niet-duikers was het museum van 11:00 tot 17:00 uur te bezoeken. Zij kregen korting op de entree.

    Fotocredit: Marijke van Overbeek


    /1
  1. Nieuws