1. 18/10 Chinese middag voor jong en oud

    12 oktober 2017
   2. Chinees schaduwspel, poppentheater, boetseerkunst en rondleiding

    Deze activiteit in de herfstvakantie is het ideale en originele uitje voor jong en oud! We beginnen deze middag met een traditioneel Chinees schaduwspel van een gezelschap uit Shenzhen, China. Schaduw- of schimmenspel is een eeuwenoude Chinese volkskunst. Door figuren te bewegen achter een scherm en voor een verlicht decor, wordt er een verhaal verteld.`

    Daarna volgt een korte poppenvoorstelling met een heuse apenkoning in de hoofdrol. En alsof het allemaal nog niet genoeg is, krijg je ook nog een demonstratie van een andere Chinese volkskunst: prachtige figuren boetseren van deeg. Dit deeg wordt gemaakt van bloem, rijst en water en al honderden jaren gebruikt om de meest kunstige figuren mee te maken. Na afloop mag je zelf ook met het deeg aan de slag!

    Volwassenen krijgen ondertussen een rondleiding door de tentoonstelling Made in China. Kinderen die ook de Chinese kunst willen zien, krijgen een Familie Kijk Boekje mee met leuke vragen en weetjes. 

    Toegang: € 17,50 / € 12,50 met Museumkaart / kinderen t/m 12 jaar € 7,50, incl. Familie Kijk Boekje / kinderen t/m 4 jaar gratis. (Groot)ouders met (klein)kinderen kunnen een gezinsdagkaart kopen voor maar € 35,-. Wil je met een grotere groep kinderen komen, bijvoorbeeld met een kinderfeestje? Mail dan naar info@moa.nl en informeer naar de mogelijkheden.

    Reserveren via info@moa.nl of 030 890 54 60.

    /1
  1. Nieuws