Inholland / MOA - Sensorisch Onderzoek en Kwaliteitscontrole post-hbo

Docent
Harry Vogel
Menno Urbanus

Docent
Vera van Stokkom
Menno Urbanus

Categorie
Onderzoek
Datum:
2 okt 2020

Tijd: 09:00 - 17:00 uur

Deelnemerslijst

Deelnemerslijst

Geen deelnemers gevonden

Inleiding

Een veel voorkomende wens vanuit de voedingsmiddelenindustrie is om kennis, inzichten en vaardigheden te vergroten over hoe personeel aan de productielijnen om moet gaan met de sensorisch kwaliteitsbeoordeling van de geproduceerde producten. In kader hiervan biedt Inholland Academy in samenwerking met de MOA (Profgroep Sensorisch Onderzoek) de cursus ‘Sensorisch Onderzoek: Kwaliteitscontrole (verbreding 1)’ aan.

De cursus omvat de basiskennis over het inzetten van sensorisch onderzoek voor kwaliteitscontrole in de voedingsmiddelenindustrie op mbo-/hbo-niveau. Deze is bestemd voor mensen die werkzaam zijn op het gebied van sensorische kwaliteitsbeoordeling en die daarvoor (meer) kennis en vaardigheden willen opdoen en dat bekroond willen zien met een Inholland Academy/MOA certificaat.

Inhoud

In de cursus Sensorisch Onderzoek en Kwaliteitscontrole worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Definiëren van sensorische kwaliteit en sensorische specificaties
  • De belangrijkste sensorisch testen die gebruikt kunnen worden in de QC
  • De toepassing van instrumentele waarnemingen en sensorische waarnemingen aan de productielijn.
  • Definiëren van moeilijk waar te nemen attributen zoals bijvoorbeeld crispness, crunchiness, kleur en geur.
  • Werken met specificaties: in-spec, out-spec.
  • Veel voorkomende problemen met de introductie van programma's voor sensorische kwaliteit
  • Gegevensverzameling, datarapportage
  • Shelflife en kwaliteitsachteruitgang van diverse producten.

Aan het eind van de leergang wordt je kennis getoetst en ontvang je bij succesvolle afronding een Inholland Academy/MOA certificaat.

Toetsing

Deze cursus wordt afgesloten met een examen en assessment.

Start

Delft, op vrijdagen

dag 1: 2 oktober 2020 (9:00 tot 17:00)

dag 2: 9 oktober 2020 (9:00 tot 17:00)

dag 3: 16 oktober 2020 examendag (13:00 tot 17:00)  

Belangrijkste literatuur

Brinkman, J.H.M. (2020, 6e herz. druk) Proeven van Succes: sensorisch onderzoek: technieken, procedures en toepassingen, Amsterdam , CLOU
Kilcast, D. (2010) Sensory Analysis for Food and Beverage Quality Control A Practical Guide, Woodhead Publishing
Diverse artikelen. (Zit bij de prijs inbegrepen.)

Doel

Je leert op een verantwoorde manier de kwaliteit van je product te meten en te beoordelen aan de hand van sensorische waarnemingen en instrumentele metingen. Aan het eind van de leergang wordt je kennis getoetst en ontvang je bij succesvolle afronding een Inholland Academy/MOA certificaat.

Kosten

€ 1.295,--  (inclusief literatuur) (excl. BTW)

 

NB: Scholingskosten fiscaal aftrekbaar of in termijnen betalen? Lees verder!

INSCHRIJVEN Deelnemerslijst
Doelgroep
Praktische informatie
Locatie

Hogeschool Inholland Delft, op vrijdageninholland academy

Voorwaarden

Bedenktermijn

Er geldt een bedenktermijn van 14 dagen na inschrijving van de cursus. Dit geldt niet voor in-companytrainingen. Binnen deze tijd kan jouw inschrijving zonder opgaaf van redenen geannuleerd worden. Doe dit schriftelijk door een mail te sturen naar info@moa.nl.

Annuleringsvoorwaarden

Annulering is niet mogelijk. Indien je verhinderd bent is het uiteraard wel mogelijk een collega als vervanger op te geven via info@moa.nl.  De korting voor persoonlijke MOA-leden blijft alleen geldig indien de vervanger ook persoonlijk MOA-lid is.

Indien je een persoonlijk lidmaatschap overneemt van een collega, ontvang je alleen de korting voor persoonlijke MOA-leden als de overname voor aanvang van de workshop heeft plaatsgevonden. Het is dus niet mogelijk om met terugwerkende kracht korting te ontvangen.

Softwaregebruik bij MOAcademy workshops

Indien het gebruik van een computer en specifieke software noodzakelijk is dan zal de MOA dit vooraf bij de cursusinformatie aangeven. De cursist en het bedrijf waar de cursist werkzaam is, zijn ervoor verantwoordelijk dat een licentie ook offline buiten het eigen netwerk werkzaam is. Indien licenties op concurrent users gebaseerd zijn, kan dit een probleem opleveren. Neem dan contact op met je eigen ICT-afdeling om dit probleem te verhelpen. Dit probleem speelt wat vaker bij grote bedrijven. Indien er binnen jouw organisatie geen ICT-afdeling aanwezig is kan je er waarschijnlijk wel vanuit gaan dat het gebruik van de software buiten het eigen netwerk geen probleem zal opleveren. Een oplossing om dit probleem te omzeilen is om een privé-laptop mee te nemen met een proefversie van de software, dan weet je zeker dat het programma zal gaan werken voor de duur van de proeftijd. 

MOA verwerkt persoonsgegevens voor MOAcademy’s. Op deze gegevensverwerking is het privacystatement van de MOA van toepassing.

Heeft u vragen over deze bijeenkomst?

Via het telefoonnummer 020 5 810 710 kom je direct in contact met één van onze MOA-medewerkers of stuur een mail naar opleidingen@moa.nl. Wij helpen je graag verder met al je vragen! De MOA is bereikbaar op alle doordeweekse dagen van 08.30 tot 17.30 uur.

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.