Data Science Talk: Praten met apparaten

Categorie
Data Science
Datum:
18 feb 2022

Tijd: 15:30 - 17:00 uur

Inleiding

De MOA Profgroep Data Science nodigt je graag uit voor deze inspirerende digitale Talk met deze maand als thema 'Praten met apparaten'

Inhoud

Hoe roep je een eigenwijs apparaat tot de orde? Vroeger was de schop tegen de onderkant van een frisdrankautomaat voldoende maar hoe meer systemen ons leven regelen en beheersen hoe belangrijker het wordt dat we met ‘het systeem’ kunnen communiceren in onze eigen taal. Uitleggen wat er niet goed gaat, onderhandelen hoe het anders moet en waarom. Een systeem een taal leren die het kan relateren aan situaties in de wereld om ons heen. Dat is de uitdaging waar we voor staan. 

Tijdens deze Talk neemt Professor Piek Vossen je mee in de wereld van een communicerende robot met de naam “Leolani”, wat zoiets als “voice of an angel” betekent in het Hawaïaans. Leolani leert door communicatie en slaat alles op in haar brein. Ze bouwt daarmee een persoonlijke band met je op en gebruikt die band om je beter te begrijpen en van dienst te zijn. De informatie die je geeft aan Leolani leiden tot gedachtes over nieuwe woorden die ze niet kent, nieuwe informatie, onzekerheid, tegenstrijdigheden en analogieën. Ze gebruikt die gedachtes om pro-actief met jou of anderen in contact te treden en haar kennis aan te vullen of te verbeteren.

 

Piek Vossen DSOver Piek Vossen

Piek Vossen is hoogleraar Computationele Lexicologie aan de faculteit Geesteswetenschappen van de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 2013, ontving hij de Spinozapremie voor zijn baanbrekend onderzoek. Met die premie heeft hij een sterke onderzoeksgroep opgezet: het Computational Linguistics and Text Mining Lab (CLTL), waarin 20 wetenschappers onderzoek doen naar AI systemen die taal kunnen begrijpen en gebruiken. Het CLTL draait ook twee succesvolle master tracks rond taaltechnologie en text mining waarin een nieuwe generatie taaltechnologen wordt opgeleid.

Kosten

De bijeenkomst is gratis.

INSCHRIJVEN
Praktische informatie

Heeft u vragen over deze bijeenkomst?

Via het telefoonnummer 020 5 810 710 kom je direct in contact met één van onze MOA-medewerkers of stuur een mail naar opleidingen@moa.nl. Wij helpen je graag verder met al je vragen! De MOA is bereikbaar op alle doordeweekse dagen van 08.30 tot 17.30 uur.

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.