Motivaction – Research en insights professional (medior) bij team Dienstverlening

De vacature

Ons team Dienstverlening is volop in beweging en werkzaam in de markt waarin grote veranderingen plaatsvinden. Naast de verschillende marketingvraagstukken op het gebied van branding, communicatie en productontwikkeling spelen ook belangrijke maatschappelijke vraagstukken een rol voor onze opdrachtgevers. Denk aan de energietransitie, de nieuwe toekomstige rol van banken, of de problemen voor starters en zzp’ers op de woningmarkt en het pensioenvraagstuk.

Ga direct naar

Voor dit team zoeken we een creatieve en ervaren kwalitatieve onderzoeker (medior), die zowel zelfstandig als in een team kan werken. Iemand die analytisch én commercieel is, die makkelijk de rode draad in een complex onderzoek ontdekt en geen genoegen neemt met oppervlakkigheid. Wil jij op strategisch niveau onderzoeken en meedenken hoe onze opdrachtgevers hun reclamecampagne kunnen optimaliseren, hoe je mensen zo ver krijgt dat ze hun huis duurzaam gaan verwarmen, of hoe je jongvolwassenen bewust kan maken van het belang nu al na te denken over hun pensioen? Dan ben je in dit team aan het juiste adres! Als research en insights professional zet jij je ervaring, expertise en interesse in om verschillende onderzoeks- en adviesprojecten in goede banen te leiden. Een groot deel van je tijd besteed je aan klanten en projecten.

Je werkzaamheden in detail

Wat ga je doen?

In deze functie:
 • Vertaal je jouw visie op klantvragen door naar een passend onderzoeks- adviesvoorstel voor al bestaande en nieuwe klanten.
 • Zorg je voor een optimale relatie met nieuwe en bestaande klanten.
 • Werk je regelmatig op meerdere projecten tegelijkertijd en werk je mee aan kwalitatieve onderzoekstrajecten: van het formuleren van de gespreksrichtlijn of activity guide, het uitvoeren groepsdiscussies, diepte-interview of online communities en het analyseren en rapporteren van de onderzoeksresultaten.
 • Breng je in overleg met je senior advies uit voor de klanten op basis van onderzoeksresultaten
 • Organiseer en begeleid je (samen met collega’s) workshops.

Wie zoeken we?

 • Je hebt minimaal 3-5 jaar ervaring in kwalitatief marktonderzoek. Bij voorkeur in één van de sectoren waar ons team zich op richt (maar dit is geen must).
 • Een afgeronde, relevante opleiding op academisch niveau, bijvoorbeeld (sociale) psychologie, sociologie, communicatiewetenschap, bedrijfskunde of marketing.
 • Zelfstandig kunnen uitvoeren en analyseren van onderzoeken;
 • Nieuwsgierigheid naar de mens achter de cijfers en het verhaal achter de percepties, houdingen en gedragingen van mensen.
 • Helder kunnen formuleren en presenteren van insights en adviezen aan de opdrachtgever;
 • Affiniteit met bedrijven in de sector dienstverlening. Denk aan energie, banken, verzekeringen, pensioenen en consultancy (zowel zakelijke markt als consumentenmarkt)
 • Je bent gedreven en het een flexibele houding. Zoals je als kwalitatief onderzoeker weet hoort zo nu en dan veldwerken op doordeweekse avonden bij het vak.

Wat mag je van ons verwachten?

Naast een gezellige en informele werkomgeving en een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket, bieden wij:
 • Een fulltime dienstverband (40 uur). Een werkweek van 40 of 36 uur is ook bespreekbaar.
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een bijdragevrij pensioen.
 • Een bruisende werkplek aan de rand van de Jordaan.
 • Ondersteuning om ook goed thuis te kunnen werken (internetvergoeding, bureaustoel, laptop).
 • Een leuke en inspirerende werkomgeving met diverse opdrachtgevers die ook op maatschappelijk vlak hard aan de weg timmeren.
 • En bovenal een bevlogen en creatief team met veel verschillende disciplines en een hoop gezelligheid.

Reageren?

Enthousiast geworden? We kijken uit naar jouw motivatie en CV. Deze kun je sturen naar: sollicitatie@motivaction.nl onder vermelding van de vacature. Voor meer informatie over de inhoud van de functie neem contact op met Jorn Lingsma (Teamleider CD) of Damiano Pieters (hoofd HR) via 020 589 83 83. Link naar vacature: https://www.motivaction.nl/over-motivaction/werken-bij/vacature-research-en-insights-professional-medior-bij-team-dienstverlening

Andere vacatures

MarketResponse – Research Consultant Employee Experience (minimaal 32 uur per week)
Motivaction – Research en insights professional (medior) bij team Dienstverlening
Motivaction – Onderzoeker en Adviseur Inclusie en Diversiteit

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.