MOA - Krachtige presentaties maken

Docent
Michiel Dullaert
Menno Urbanus

Categorie
Insights
Datum:
7 dec 2023

Tijd: 09:30 - 16:30 uur

Inleiding

Vele uren werk zijn er in je analyse gaan zitten. De uitkomst is een prachtig inzicht. De volgende stap is het overtuigen van de gebruiker, klant of collega. Snel zet je een presentatie in elkaar. Slides vol bulletpoints worden gecombineerd met de grafieken uit de analyse. De zaal wordt geboekt en dan is de grote dag.  

Maar… de grote dag valt tegen. Geen applaus aan het eind, geen collega’s die doorpakken. Sterker nog, ze zaten tijdens de presentatie verveeld naar hun telefoon te staren en leken niet geraakt door de prachtige inzichten die je deelde. Als er al een reactie uit de zaal gaf, was dat een kritische vraag of dit niet korter gekund had.  

Klinkt bovenstaand scenario bekend? Wil je dat dit soort presentaties tot het verleden behoort? Wil je impact maken met je inzichten? Volg dan deze training ‘Krachtige presentaties maken’. 

Inhoud

  • Hoe zorg jij ervoor dat jouw presentatie onvergetelijk wordt en de aanwezigen aanzet tot actie. 
  • Design, de kracht van visuele signalen als kleur, vorm en grootte. 
  • Vlakverdeling en kleur, het sturen van aandacht. 
  • Hoe visualiseer je je data, zodat het herkenbaar en inspirerend is? 
  • Wie is je publiek en hoe maak je verbinding maken met ze.
  • Storytelling, wat zijn de onderdelen van een goed verhaal. 
  • De opbouw van een goede presentatie. Het zandlopermodel, van pakkende introductie tot krachtige conclusie. 
  • Dia of slide design. De verschillende soorten slides en hun valkuilen en mogelijkheden. De tekst slide, de fotoslide en de data slide. 
  • De trainingsinhoud is toe te passen op zowel live als online presentaties. 
  • Naast toegankelijke theorie, bevat deze training heel veel praktische tips die niet in reguliere Powerpoint of Excel trainingen voorbij komen. Waardoor de mogelijkheden van deze tools voor de gebruikers veel groter worden.

Deze training is geschikt voor iedereen die presentaties maakt om zijn inzichten te delen. Ben jij werkzaam als onderzoeker, analist, marketeer, controller of projectleider. Wil jij andere mensen wilt inspireren met jouw inzichten, dan is deze training voor jou.

Deze training wordt op 07 december gegeven. 

Doel

Deelnemers leren een inspirerende presentatie te maken. Van het opbouwen van een presentatie, vertellen van het verhaal, tot het ontwerpen van de losse slides. 

Na afloop weet je hoe je een verhaal opbouwt en dat vertelt met behulp van aansprekende slides. Je weet welke visualisatie je moeten kiezen en welke elementen ervoor zorgen dat je publiek betrokken raakt en enthousiast reageert. 

Kosten

MOA-leden* €450,-- excl. BTW
VBO- en VSO-leden €450-- excl. BTW
Niet-leden €650-- excl. BTW
Lesmateriaal is bij inbegrepen  

* Onder MOA-leden verstaan we een persoonlijk lidmaatschap, dus niet alleen een bedrijfslidmaatschap.

INSCHRIJVEN In-company training aanvragen
Praktische informatie
Locatie

MOA

VIDA-gebouw

Kabelweg 57, 2e verdieping

1014 BA Amsterdam

+31 20 5810710

info@moa.nl

Kom je met het openbaar vervoer of met de auto en wil je meer weten over parkeren?

klik hier

Voorwaarden

Bedenktermijn

Er geldt een bedenktermijn van 14 dagen na inschrijving van de cursus. Dit geldt niet voor in-companytrainingen. Binnen deze tijd kan jouw inschrijving zonder opgaaf van redenen geannuleerd worden. Doe dit schriftelijk door een mail te sturen naar info@moa.nl.

Annuleringsvoorwaarden

Annulering is niet mogelijk. Indien je verhinderd bent is het uiteraard wel mogelijk een collega als vervanger op te geven via info@moa.nl.  De korting voor persoonlijke MOA-leden blijft alleen geldig indien de vervanger ook persoonlijk MOA-lid is.

Indien je een persoonlijk lidmaatschap overneemt van een collega, ontvang je alleen de korting voor persoonlijke MOA-leden als de overname voor aanvang van de workshop heeft plaatsgevonden. Het is dus niet mogelijk om met terugwerkende kracht korting te ontvangen.

Softwaregebruik bij MOAcademy workshops

Indien het gebruik van een computer en specifieke software noodzakelijk is dan zal de MOA dit vooraf bij de cursusinformatie aangeven. De cursist en het bedrijf waar de cursist werkzaam is, zijn ervoor verantwoordelijk dat een licentie ook offline buiten het eigen netwerk werkzaam is. Indien licenties op concurrent users gebaseerd zijn, kan dit een probleem opleveren. Neem dan contact op met je eigen ICT-afdeling om dit probleem te verhelpen. Dit probleem speelt wat vaker bij grote bedrijven. Indien er binnen jouw organisatie geen ICT-afdeling aanwezig is kan je er waarschijnlijk wel vanuit gaan dat het gebruik van de software buiten het eigen netwerk geen probleem zal opleveren. Een oplossing om dit probleem te omzeilen is om een privé-laptop mee te nemen met een proefversie van de software, dan weet je zeker dat het programma zal gaan werken voor de duur van de proeftijd. 

MOA verwerkt persoonsgegevens voor MOAcademy’s. Op deze gegevensverwerking is het privacystatement van de MOA van toepassing.

Heeft u vragen over deze workshop? 

Via het telefoonnummer 020 5 810 710 kom je direct in contact met één van onze MOA-medewerkers of stuur een mail naar opleidingen@moa.nl . Wij helpen je graag verder met al je vragen! De MOA is bereikbaar op alle doordeweekse dagen van 08.30 tot 17.30 uur.

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.