Pas wanneer het antwoord geeft op de juiste vraag, is marktonderzoek echt succesvol. Maar hoe kom je achter de échte vraag? Durk Bosma leert je in deze workshop via herkenbare cases de echte vraag te achterhalen en te bepalen welke onderzoeksmethode je het best kunt gebruiken voor het beantwoorden van die vraag.
[speciale sessie voor enerzijds overheidsvertegenwoordigers die zich bezighouden met statistisch onderzoek en anderzijds onderzoeksorganisaties, die voor de overheid werken]
Als overheidsopdrachtgever ben je minder vrij dan een opdrachtgever uit de particuliere sector. En als daarvoor werkende onderzoeksorganisatie dus ook. Tijdens deze informatieve sessie voor zowel opdrachtgever als bureau kijken we naar de AVG in de praktijk.
Steeds meer organisaties omarmen de principes van Design Thinking. Design Thinking is een mindset die je helpt om op een andere manier naar problemen te kijken. En die leidt tot impactvolle en duurzame innovaties, verbeteringen en oplossingen. Met een sterke nadruk op empathie voor de eindgebruiker, co-creatie, teamwork en het lef om te experimenten en te durven falen.
Maar hoe vertaalt deze mindset zich naar de praktijk? Hoe pas je de principes toe? Welke stappen doorloop je? Hoe gebruik je de canvassen? Hoe begeleid je een team? Mede omdat Design Thinking geen vaststaand proces is, zien we dat men er soms moeite mee heeft om het toe te passen in het dagelijks werk. En dat is zonde, want er zijn heel veel tools die je direct kan inzetten.
[speciale sessie voor particuliere opdrachtgevers en daarvoor werkende onderzoeksorganisaties]
De AVG geeft regels en houvast hoe statistisch onderzoek dient te worden uitgevoerd, maar wat is nu ieders verantwoordelijkheid? Tijdens deze informatieve sessie voor zowel opdrachtgever als bureau kijken we naar de AVG in de praktijk.
Goed communiceren zorgt voor prettig en effectief samenwerken en goede relaties. Maar wat als deze communicatie niet lekker loopt? Ervaar je wel eens dat je boodschap niet overkomt zoals jij het bedoelde, of merk je dat je het lastig vindt om met kritiek om te gaan? Of heb je wel eens te maken met gestreste, ontevreden of dominante opdrachtgevers? En hoe behoud je een goede en professionele relatie wanneer je het niet met elkaar eens bent?
Het zelf uitvoeren van een (online) kwantitatief onderzoek is een stuk eenvoudiger geworden. Je kunt kiezen uit tientallen enquêtetools, online een steekproef bestellen en de resultaten in gestandaardiseerde grafieken uitdraaien. Maar heb je dan gedegen onderzoek, waarop je kunt vertrouwen? Het antwoord is vaak nee. Als je een hamer koopt, ben je nog geen timmerman. Telkens blijkt dat er verraderlijke valkuilen zijn. Tijdens deze praktische training, worden beginners op het gebied van kwantitatief marktonderzoek snel op weg geholpen. Een cruciale workshop boordevol vol tips & tricks, do's en don'ts.
Het beheersen van interviewtechnieken is essentieel voor het uitvoeren van een goed kwalitatief onderzoek. Maar hoe zet je deze technieken optimaal in bij het voeren van een (groeps)gesprek? En waar moet je opletten wanneer je de interviews digitaal afneemt? Ontdek de principes en belangrijkste elementen van interviews en groepsdiscussies. Leer keuzes te maken binnen de interviewtechnieken en omgaan met lastige respondenten! Uiteraard is er ook aandacht voor het daadwerkelijk oefenen van de technieken.
Kunnen leven en werken vanuit je eigen waarden
Heb je wel eens het gevoel dat je minder effectief bent dan je zou willen? Doordat je het te druk hebt of door afleiding? Is ‘de waan van de dag’ een bekende voor je? Of kom je niet altijd toe aan die dingen in je werk die belangrijk voor je zijn? In de huidige samenleving kun je flink onder druk komen te staan als professional die zijn/haar vak goed wil uitoefenen. Druk om goed te (blijven) presteren. Druk om te voldoen aan verwachtingen van collega’s, leidinggevenden of klanten. Hoe blijf je dan veerkrachtig én bij jezelf?
Kennispartners van Daily Data Bytes
MOA is een
Privacystatement, Cookieverklaring & Disclaimer, MOA© 2022