MOA - Liever Assertiever

Docent
Jildou Oostenbrug
Menno Urbanus

Categorie
Persoonlijke ontwikkeling
Datum:
17 apr 2023

Tijd: 10:00 - 16:30 uur

Inleiding

Zou je willen leren hoe je beter voor jezelf op kunt komen? Of hoe je geaccepteerd nee kunt zeggen en hoe je je eigen grenzen kunt bewaken? 

Inhoud

In de training Assertiviteit leer je op een goede manier voor jezelf op te komen, zonder weerstand bij de ander op te roepen. We gaan aan de slag met bijvoorbeeld: effectieve communicatie, het ontvangen en geven van feedback, het op verschillende manieren "nee“ leren zeggen, het houden van regie in gesprekken en het aangaan van confrontaties. 

We duiken de diepte in met psychologische inzichten over wat assertiviteit in de weg staat. In deze training werken we met actuele situaties van de deelnemers, zodat er veel geoefend kan worden en de deelnemers na afloop in de praktijk direct het geleerde kunnen toepassen.  

Een interactieve training, korte theoretische inleidingen, gevolgd door oefeningen en reflectie. We werken met een schriftelijke intake vooraf, en op basis van eigen casuïstiek, zodat de training optimaal aansluit op de dagelijkse praktijk.

Deze training wordt op 17 april gegeven. 

Doel

Doelen programma:

  • Handvatten voor effectieve communicatie
  • Regie houden in gesprekken
  • Grenzen aangeven en “nee” zeggen
  • Een assertieve basishouding in gesprekken
  • Feedback geven en ontvangen
  • Handvatten voor een assertieve, respectvolle mindset

Na afloop van de training kan je met meer flair en zelfvertrouwen je eigen grenzen aangeven, anderen aanspreken en ‘nee’ zeggen.  Ook heb je meer inzicht in wat je belemmert om assertiever te zijn op de werkvloer. 

Kosten

MOA-leden* € 450,-- excl. BTW
VBO- en VSO-leden € 450,-- excl. BTW
Niet-leden € 650,-- excl. BTW
Lesmateriaal is inbegrepen.  

* Onder MOA-leden verstaan we een persoonlijk lidmaatschap, dus niet alleen een bedrijfslidmaatschap.

INSCHRIJVEN In-company training aanvragen
Doelgroep
Praktische informatie
Locatie

MOA

VIDA-gebouw

Kabelweg 57, 2e verdieping

1014 BA Amsterdam

+31 20 5810710

info@moa.nl

Wil je meer weten over parkeren?

klik hier

Voorwaarden

Bedenktermijn

Er geldt een bedenktermijn van 14 dagen na inschrijving van de cursus. Dit geldt niet voor in-companytrainingen. Binnen deze tijd kan jouw inschrijving zonder opgaaf van redenen geannuleerd worden. Doe dit schriftelijk door een mail te sturen naar opleidingen@moa.nl.

Annuleringsvoorwaarden

Annulering is niet mogelijk. Indien je verhinderd bent is het uiteraard wel mogelijk een collega als vervanger op te geven via opleidingen@moa.nl.  De korting voor persoonlijke MOA-leden blijft alleen geldig indien de vervanger ook persoonlijk MOA-lid is.

Indien je een persoonlijk lidmaatschap overneemt van een collega, ontvang je alleen de korting voor persoonlijke MOA-leden als de overname voor aanvang van de workshop heeft plaatsgevonden. Het is dus niet mogelijk om met terugwerkende kracht korting te ontvangen.

Softwaregebruik bij MOAcademy workshops

Indien het gebruik van een computer en specifieke software noodzakelijk is dan zal de MOA dit vooraf bij de cursusinformatie aangeven. De cursist en het bedrijf waar de cursist werkzaam is, zijn ervoor verantwoordelijk dat een licentie ook offline buiten het eigen netwerk werkzaam is. Indien licenties op concurrent users gebaseerd zijn, kan dit een probleem opleveren. Neem dan contact op met je eigen ICT-afdeling om dit probleem te verhelpen. Dit probleem speelt wat vaker bij grote bedrijven. Indien er binnen jouw organisatie geen ICT-afdeling aanwezig is kan je er waarschijnlijk wel vanuit gaan dat het gebruik van de software buiten het eigen netwerk geen probleem zal opleveren. Een oplossing om dit probleem te omzeilen is om een privé-laptop mee te nemen met een proefversie van de software, dan weet je zeker dat het programma zal gaan werken voor de duur van de proeftijd. 

MOA verwerkt persoonsgegevens voor MOAcademy’s. Op deze gegevensverwerking is het privacystatement van de MOA van toepassing.

Heeft u vragen over deze workshop? 

Via het telefoonnummer 020 5 810 710 kom je direct in contact met één van onze MOA-medewerkers of stuur een mail naar opleidingen@moa.nl . Wij helpen je graag verder met al je vragen! De MOA is bereikbaar op alle doordeweekse dagen van 08.30 tot 17.30 uur.

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.