MOA - Inspireren met infographics

Docent
Michiel Dullaert
Menno Urbanus

Categorie
Insights
Datum:
25 mei 2023

Tijd: 09:30 - 17:00 uur

Inleiding

Infographics zijn dé manier om de resultaten van je analyse of onderzoek op een impactvolle wijze te delen met je collega’s of klanten. Een combinatie van data, afbeeldingen en storytelling die samen een helder, inspirerend en overzichtelijk beeld geven. Snel en prettig te lezen en te delen.

Inhoud

Deelnemers maken gedurende de dag hun eigen infographic op basis van een fictieve case. Ze maken kennis met de diverse onderdelen van het maken van infographics, elk ondersteund door zowel theorie als praktische oefeningen. 

Onderwerpen:

Data

  • Hoe visualiseer je je data, zodat het herkenbaar en inspirerend is? 
  • Hoe kies je een grafiek en welke grafieken kies je juist niet. 

Design

  • De kracht van visuele signalen als kleur, vorm en grootte. 
  • Toepassen van visuele hiërarchie om lagen in een verhaal aan te brengen. 

Storytelling

  • Het transformeren van data-inzichten naar een goed verhaal
  • Visuele verhalen vertellen met behulp van grafieken en afbeeldingen. 

Tools:

Oefeningen in deze training zullen gedaan worden in Powerpoint en Excel. Deze training bevat veel praktische tips die niet in tool-trainingen voorbijkomen. Daarnaast zullen enkele online tools getoond worden om de mogelijkheden nog verder te vergroten.

Deelnemers dienen een laptop mee te nemen met daarop MS Office geïnstalleerd. 

Deze training wordt op 25 mei gegeven. 

Doel

Deelnemers leren een inspirerende infographic te maken. Van vlakverdeling tot grafiekkeuze. Van het opbouwen van een verhaal, tot de plaatsing van een legenda. 

Na afloop weet je hoe je een visueel verhaal opbouwt en dat vertelt op één pagina. Je weet welke visualisatie je moet kiezen en welke elementen ervoor zorgen dat jouw publiek betrokken raakt en enthousiast reageert. 

Kosten

MOA-leden* €450,-- excl. BTW
VBO- en VSO-leden €450-- excl. BTW
Niet-leden €650-- excl. BTW
Lesmateriaal is bij inbegrepen  

* Onder MOA-leden verstaan we een persoonlijk lidmaatschap, dus niet alleen een bedrijfslidmaatschap.

INSCHRIJVEN In-company training aanvragen
Doelgroep
Praktische informatie
Locatie

MOA

VIDA-gebouw

Kabelweg 57, 2e verdieping

1014 BA Amsterdam

+31 20 5810710

info@moa.nl

Kom je met het openbaar vervoer of met de auto en wil je meer weten over parkeren?

klik hier

Voorwaarden

Bedenktermijn

Er geldt een bedenktermijn van 14 dagen na inschrijving van de cursus. Dit geldt niet voor in-companytrainingen. Binnen deze tijd kan jouw inschrijving zonder opgaaf van redenen geannuleerd worden. Doe dit schriftelijk door een mail te sturen naar info@moa.nl.

Annuleringsvoorwaarden

Annulering is niet mogelijk. Indien je verhinderd bent is het uiteraard wel mogelijk een collega als vervanger op te geven via info@moa.nl.  De korting voor persoonlijke MOA-leden blijft alleen geldig indien de vervanger ook persoonlijk MOA-lid is.

Indien je een persoonlijk lidmaatschap overneemt van een collega, ontvang je alleen de korting voor persoonlijke MOA-leden als de overname voor aanvang van de workshop heeft plaatsgevonden. Het is dus niet mogelijk om met terugwerkende kracht korting te ontvangen.

Softwaregebruik bij MOAcademy workshops

Indien het gebruik van een computer en specifieke software noodzakelijk is dan zal de MOA dit vooraf bij de cursusinformatie aangeven. De cursist en het bedrijf waar de cursist werkzaam is, zijn ervoor verantwoordelijk dat een licentie ook offline buiten het eigen netwerk werkzaam is. Indien licenties op concurrent users gebaseerd zijn, kan dit een probleem opleveren. Neem dan contact op met je eigen ICT-afdeling om dit probleem te verhelpen. Dit probleem speelt wat vaker bij grote bedrijven. Indien er binnen jouw organisatie geen ICT-afdeling aanwezig is kan je er waarschijnlijk wel vanuit gaan dat het gebruik van de software buiten het eigen netwerk geen probleem zal opleveren. Een oplossing om dit probleem te omzeilen is om een privé-laptop mee te nemen met een proefversie van de software, dan weet je zeker dat het programma zal gaan werken voor de duur van de proeftijd. 

MOA verwerkt persoonsgegevens voor MOAcademy’s. Op deze gegevensverwerking is het privacystatement van de MOA van toepassing.

Heeft u vragen over deze workshop? 

Via het telefoonnummer 020 5 810 710 kom je direct in contact met één van onze MOA-medewerkers of stuur een mail naar opleidingen@moa.nl . Wij helpen je graag verder met al je vragen! De MOA is bereikbaar op alle doordeweekse dagen van 08.30 tot 17.30 uur.

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.