MOA - Effectief communiceren

Docent
Jildou Oostenbrug
Menno Urbanus

Categorie
Persoonlijke ontwikkeling
Datum:
28 sept 2023

Tijd: 10:00 - 16:30 uur

Inleiding

Goed communiceren zorgt voor prettig en effectief samenwerken en goede relaties. Maar wat als deze communicatie niet lekker loopt? Ervaar je wel eens dat je boodschap niet overkomt zoals jij het bedoelde, of merk je dat je het lastig vindt om met kritiek om te gaan? Of heb je wel eens te maken met gestreste, ontevreden of dominante opdrachtgevers? En hoe behoud je een goede en professionele relatie wanneer je het niet met elkaar eens bent?

Inhoud

Deze training is voor professionals die graag effectiever willen zijn in lastige gesprekken met opdrachtgevers (en collega’s). Je leert hoe deze belangrijke gesprekken zowel respectvol als effectief kunnen zijn, juist ook wanneer de emoties oplopen en er verschillende standpunten spelen.

Naast het aangaan van een open dialoog, leer je deze in goede banen te leiden waardoor er afstemming en overeenstemming wordt bereikt. Je werkt bewust aan je eigen houding tijdens moeilijke gesprekken, waardoor zelfvertrouwen en controle over het gesprek wordt vergroot.

In deze training reflecteer je op je eigen communicatie en de interactie tussen jezelf en de ander (opdrachtgevers, collega’s). Er staan twee onderdelen centraal: communicatie en persoonlijk leiderschap. Persoonlijk leiderschap gaat over het kunnen nemen van de regie in (lastige) situaties en daarin inzicht hebben in je eigen aandeel en dat van de ander. Door het inzicht in jezelf te vergroten krijg je meer grip op je eigen reacties en kan je gesprekken meer sturen in de gewenste richting.

Opbouw programma:

  • Praktische tips om de regie te nemen, structuur aan te brengen, tijd te bewaken en doelen te bereiken;
  • Gesprekstechnieken: LSD, spiegelen, contrasteren en de-escaleren;
  • Modellen uit de psychologie (TA), die inzicht geven in wat er gebeurt bij situaties die je lastig vindt en/of bij communicatie die niet lekker loopt;
  • Tools voor gesprekken waarin veel op het spel staat en emoties oplopen.

Deze training wordt op 28 september gegeven. 

Doel

Na afloop van de training heb je:

  • Praktische handvatten om de regie te houden in gesprekken;
  • Inzicht in je eigen handelen, verbaal en non-verbaal en het effect van jouw handelen op de ander;
  • Inzicht in je eigen rode knop, wanneer ga je uit je kracht;
  • Toegenomen kennis en vaardigheid in gesprekstechnieken;
  • Tools gekregen om goed om te gaan met gesprekken waar veel op het spel staat en emoties kunnen oplopen.

Na afloop van de training ga je met meer ontspanning en zelfvertrouwen gesprekken aan, die je als lastig ervaart. Je staat steviger in je schoenen en kan beter omgaan met je eigen emoties.  Waardoor je met meer plezier, gemak en flair communiceert.

Kosten

MOA-leden* € 450,-- excl. BTW
VBO- en VSO-leden € 450,-- excl. BTW
Niet-leden € 650,-- excl. BTW
Lesmateriaal is inbegrepen.  

* Onder MOA-leden verstaan we een persoonlijk lidmaatschap, dus niet alleen een bedrijfslidmaatschap.

INSCHRIJVEN In-company training aanvragen
Doelgroep
Praktische informatie
Locatie

MOA

VIDA-gebouw

Kabelweg 57, 2e verdieping

1014 BA Amsterdam

+31 20 5810710

info@moa.nl

Wil je meer weten over parkeren?

klik hier

Voorwaarden

Bedenktermijn

Er geldt een bedenktermijn van 14 dagen na inschrijving van de cursus. Dit geldt niet voor in-companytrainingen. Binnen deze tijd kan jouw inschrijving zonder opgaaf van redenen geannuleerd worden. Doe dit schriftelijk door een mail te sturen naar opleidingen@moa.nl.

Annuleringsvoorwaarden

Annulering is niet mogelijk. Indien je verhinderd bent is het uiteraard wel mogelijk een collega als vervanger op te geven via opleidingen@moa.nl.  De korting voor persoonlijke MOA-leden blijft alleen geldig indien de vervanger ook persoonlijk MOA-lid is.

Indien je een persoonlijk lidmaatschap overneemt van een collega, ontvang je alleen de korting voor persoonlijke MOA-leden als de overname voor aanvang van de workshop heeft plaatsgevonden. Het is dus niet mogelijk om met terugwerkende kracht korting te ontvangen.

Softwaregebruik bij MOAcademy workshops

Indien het gebruik van een computer en specifieke software noodzakelijk is dan zal de MOA dit vooraf bij de cursusinformatie aangeven. De cursist en het bedrijf waar de cursist werkzaam is, zijn ervoor verantwoordelijk dat een licentie ook offline buiten het eigen netwerk werkzaam is. Indien licenties op concurrent users gebaseerd zijn, kan dit een probleem opleveren. Neem dan contact op met je eigen ICT-afdeling om dit probleem te verhelpen. Dit probleem speelt wat vaker bij grote bedrijven. Indien er binnen jouw organisatie geen ICT-afdeling aanwezig is kan je er waarschijnlijk wel vanuit gaan dat het gebruik van de software buiten het eigen netwerk geen probleem zal opleveren. Een oplossing om dit probleem te omzeilen is om een privé-laptop mee te nemen met een proefversie van de software, dan weet je zeker dat het programma zal gaan werken voor de duur van de proeftijd. 

MOA verwerkt persoonsgegevens voor MOAcademy’s. Op deze gegevensverwerking is het privacystatement van de MOA van toepassing.

Heeft u vragen over deze workshop? 

Via het telefoonnummer 020 5 810 710 kom je direct in contact met één van onze MOA-medewerkers of stuur een mail naar opleidingen@moa.nl . Wij helpen je graag verder met al je vragen! De MOA is bereikbaar op alle doordeweekse dagen van 08.30 tot 17.30 uur.

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.