Non-Response: Mag je die namen doorgeven aan jouw opdrachtgever?

Bijna dagelijks ontvangt de MOA vragen van aangesloten partners. In het afgelopen jaar van bijna 200 aangesloten leden! De aard van de vragen is zeer divers. Het beantwoorden van de vragen gebeurt door experts van binnen en buiten de MOA. Indien de vragen geen dagdelen aan consultancy uren vragen, dan is het MOA-advies gratis. In de MOA Flash zullen we maandelijks een of meer vragen de revue laten passeren.

Non-Response: Mag je die namen doorgeven aan jouw opdrachtgever?

Het gaat dan om een rapportage op naam van respondenten die om een of andere reden niet zijn bereikt tijdens het statistisch onderzoek.

Een non-respons overzicht is zowel in de AVG als in de Gedragscode een geaggregeerd en anoniem resultaat of een anonieme rapportage.

Zowel de AVG als de Gedragscode staan alleen anonieme resultaten in de rapportages toe. Dit betekent dat een non-response-overzicht alleen anoniem mag worden gerapporteerd en op geaggregeerd niveau. Afhankelijk van sample zou je wel het percentage non respons anoniem kunnen rapporteren, maar dus niet wie.

Er mag alleen op individueel niveau gerapporteerd worden met toestemming van de respondent. De respondent moet dan geïnformeerd worden welke individuele informatie in de rapportage wordt opgenomen, aan wie het ter beschikking wordt gesteld en voor welk doel.

Bij non-response kan je uiteraard deze toestemming van de respondent niet krijgen.

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.