Mag je Beeldmateriaal/beeldcompilatie uit onderzoek doorgeven aan jouw opdrachtgever?

Bijna dagelijks ontvangt de MOA vragen van aangesloten partners. Het beantwoorden van de vragen gebeurt door experts van binnen en buiten de MOA. Dit keer de vraag: Mag je Beeldmateriaal/beeldcompilatie uit onderzoek doorgeven aan jouw opdrachtgever?

Doorgaans mag je er vanuit gaan dat beeldgegevens/beeldcompilatie gemaakt bij onderzoek dienen te worden gezien als persoonsgegevens.

Als beeldgegevens/beeldcompilatie wordt opgenomen in de rapportage dan is er sprake van een niet anonieme rapportage en dat is alleen toegestaan als de respondent toestemming heeft gegeven. Dit betekent dat de respondent dient te worden geïnformeerd over welk fragment of fragmenten er worden opgenomen, aan wie die beschikbaar worden gesteld en voor welk doel. Gebruik voor andere doeleinden op een later moment is niet toegestaan.

Wanneer je een beeldcompilatie (met toestemming van de respondenten) opneemt in een rapportage dan is de AVG niet van toepassing, immers een rapportage is geen verwerking van persoonsgegevens. De weg ernaar toe wel. Nu de rapportage zelf buiten de AVG valt kom je niet toe aan bewaartermijnen of verwerkersovereenkomsten met de respondent.

Bron: MOA, 19 juni 2019

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.