Compensatie transitievergoeding bij vervroegde WIA-uitkering?

Sinds 1 april 2020 kunnen werkgevers een compensatie aanvragen voor de betaalde transitievergoeding bij ontslag wegens langdurige ziekte. Deze regeling is in het leven geroepen om de kosten voor werkgevers te beperken nadat zij twee jaar het loon hebben doorbetaald van de zieke werknemers én zodat werkgevers gestimuleerd worden om de arbeidsovereenkomst te beëindigen na langdurige ziekte zodat werknemers niet onnodig in onzekerheid blijven.

Om aanspraak te maken op de compensatieregeling moet voldaan worden aan de volgende voorwaarden:

  • De arbeidsovereenkomst is (gedeeltelijk) geëindigd wegens langdurige arbeidsongeschiktheid nadat het opzegverbod wegens ziekte van 104 weken is verlopen;
  • De werknemer was bij het eindigen van het dienstverband nog ziek;
  • Er is een transitievergoeding betaald aan de werknemer.

Wanneer de werknemer een vervroegde WIA-uitkering van het UWV ontvangt, kan er de wens zijn om het dienstverband eerder te beëindigen. Hiervoor zal geen ontslagvergunning door het UWV worden verleend, maar een beëindiging met wederzijds goedvinden is wel mogelijk. Hierbij is het belangrijk om te weten dat ook voor deze groep werknemers de transitievergoeding overeengekomen in de vaststellingsovereenkomst alleen wordt gecompenseerd als de werknemer langer dan 104 weken arbeidsongeschiktheid is.
Op deze pagina van het UWV kunt u alle voorwaarden nalezen.

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.