Mag een werknemer werk weigeren bij extreem zomerse temperatuur?

Werken in de zomer kan weleens zwaar zijn. Het lijkt wel of de zomers in Nederland steeds warmer worden. Een voorbeeld is de hittegolf van vorig jaar. Werken tijdens een temperatuur van 35 graden is dan niet niets. Mag een werknemer vanwege de warmte besluiten om het werk voor die dag te staken?

Op grond van de wet mag een weknemer niet zomaar werk weigeren. Wel heeft elke werkgever de plicht om een veilige werkplek te creëren. De werkgever zal dus maatregelen moeten nemen bij hoge temperaturen.

Voor een kantoorruimte kan de werkgever bijvoorbeeld goede ventilatie of een airconditioner laten installeren. Werknemers die buiten werken, kunnen luchtige kleding dragen en zich goed insmeren met zonnebrand.

In het Arbobesluit is bepaald dat de temperatuur op de werkplek geen schade mag veroorzaken aan de gezondheid van de werknemers. De werkgever en werknemer zullen hier gezamenlijk afspraken over moeten maken. Een voorbeeld is het afspreken van een tropenrooster. Dit kan met behulp van de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging.

Als het voor de werkgever niet mogelijk is om persoonlijke beschermingsmiddelen ter beschikking te stellen die de schade aan de gezondheid kunnen voorkomen dan zal de duur van de arbeid, op basis van artikel 6.1 van de Arbeidsomstandighedenbesluit, beperkt moeten worden of verplaatst naar een plek waar geen schade ontstaat aan de gezondheid van de werknemer. Mocht het voor een werkgever lastig zijn om te beoordelen welke maatregelen getroffen dienen te worden, dan kan hij of zij contact opnemen met de Arbodienst.

 

 

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.