Data analist

De vacature

Het NMO zoekt een innovatieve data analist met oog voor detail. Je bent geinteresseerd in bereiksonderzoeken en vind het interessant om data analyses uit te voeren voor verschillende onderzoeken en diverse data bronnen te beheren. Je ondersteunt je onderzoekscollega’s en bent verantwoordelijk voor kwaliteitscontroles en het beheer van analysesystemen. Het Nationaal Media Onderzoek biedt een compleet systeem voor monitoring van bereik, ontworpen om de totale mediaconsumptie van de Nederlandse bevolking te meten. Dit betekent dat het kijken, luisteren, lezen en beleven over alle platformen en apparaten heen, in alle omgevingen, in kaart wordt gebracht.

Zo kan je dag eruit zien als informatie en communicatie specialist

Tijdens een kop goede koffie check je eerst de NMO app, zodat je volledig op de hoogte bent van de nieuwste bereikscijfers. Dan is het tijd voor het wekelijkse overleg met de censusdataspecialisten. Jij hebt in de harmonisatietool een aantal zaken gesignaleerd die moeten worden opgepakt om ervoor te zorgen dat de online data van alle deelnemers aan het NMO goed doorkomt. Vervolgens overleg je met de informatie en communicatie specialist over de insteek van een aantal analyses en ga je aan de slag om de vragen van deelnemers en belangstellende te beantwoorden. Tijd voor lunch, samen met alle collega’s van de Mediaclub schuif je aan de gezellige lange tafel voor een welverdiende pauze. Je gaat daarna verder met de analyses voor de infographic over Huis-aan-Huis bladen, door je proactiviteit doe je nog wat aanvullende analyses die de infographic nog rijker maakt. Daarna is het tijd voor de expertgroep diversiteit, jij licht de analyses die je hebt gedaan, om het kijk, luister, lees en online gedrag van Nederlanders met en zonder migratieachtergrond in kaart te brengen, toe. Een uitgever heeft nog een interessante additionele vraag, die schrijf je op voor morgen. Dan staat ook de certificering van een van de software tools op je agenda. Bij het NMO is geen dag hetzelfde. Je werkt gefocust, resultaatgericht en bent proactief, maar er is ook tijd voor ontspanning. Een borrel en zo nu en dan een ticket voor een interessant (al dan niet inhoudelijk) evenement of congres horen er ook bij. Je landt in een leuk en professioneel team dat heel graag samenwerkt aan om het mediagedrag van Nederland in kaart te brengen.

Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal een relevante HBO-opleiding of werkervaring op dat niveau;
 • Je hebt aantoonbare ervaring binnen onderzoek, media en/of het digitale domein;
 • Je hebt ervaring en affiniteit met kwantitatieve onderzoeksdata en verschillende analysesystemen (bijvoorbeeld SPSS, ACCES, Excel, SQL, Advantegde, MediaBuyingSystems)
 • Je bent analytisch sterk en in staat om afwijkingen in data en resultaten te signaleren;
 • Je bent accuraat, flexibel en hebt oog voor detail;
 • Je hebt een grote mate van zelfstandigheid en proactiviteit en kunt goed samenwerken;
 • Ervaring met online data en digital analytics is een pre.

Wat bieden wij?

 • Een afwisselende functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid;
 • Hybride werken past hier goed bij;
 • Een fijne open werkplek met goede parkeergelegenheid, bus en metro op loopafstand;
 • Bevlogen collega’s die van elkaar kunnen en willen leren;
 • Een platte organisatie met open cultuur;
 • Veel contact met verschillende mediamerken en partners;
 • Ontwikkelingskansen door curcussen en bezoek (internationale) congressen;
 • Eén keer per twee weken een vrije dag door onze 36-urige werkweek (32 uur is bespreekbaar).
 • Aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden inclusief hybride werk opties.

Werken bij het Nationaal Media Onderzoek

NMO is een nieuwe organisatie met bevlogen professionals op de werkgebieden van onderzoek, data science, communicatie en privacy in de wereld van media and marketing.   Je hebt collega’s waar je wat van kan leren en ook zelf opstaan voor het leren van elkaar. Een dynamisch medialandschap betekent dat NMO en onze onderzoeken zich continue zullen aanpassen aan de veranderen wensen van de markt. We kennen een hybride manier van werken, waarbij ons kantoor een belangrijk centrum vormt. Hier komen we weliswaar ook om te werken maar vooral ook om te overleggen, samen te werken en elkaar te ontmoeten. We werken intensief samen met onze leveranciers, de onderzoeksbureaus alsmede met onze opdrachtgevers; van de publieke omroep tot alle commerciele mediabedrijven in Nederland.

Andere vacatures

Informatie en communicatie specialist
Data analist
Medior researcher
Specialist Data en Insights

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.