Informatie en communicatie specialist

De vacature

Het Nationaal Media Onderzoek (NMO) zoekt een enthousiaste en proactieve informatie- en communicatie executive, met oog voor detail en interesse in (bereiks)onderzoek. Je bent klantgericht en vind het leuk om vragen te beantwoorden over de verschillende onderzoeken waar je data-analyses voor uitvoert en je beheert en optimaliseert de communicatiekanalen. Het Nationaal Media Onderzoek biedt een compleet systeem voor monitoring van bereik, ontworpen om de totale mediaconsumptie van de Nederlandse bevolking te meten. Dit betekent dat het kijken, luisteren, lezen en beleven over alle platformen en apparaten heen, in alle omgevingen, in kaart wordt gebracht.

Zo kan je dag eruit zien als informatie en communicatie specialist

Het is maandagochtend, 9:00 bij NMO. Je begint de dag met een kop echt goede koffie. Daarna ga je aan de slag met de laatste bereikscijfers, je maakt een weekoverzicht die je bespreekt met je collega’s. Daarnaast zorg je dat dit weekoverzicht klaar staat voor in de nieuwsbrief, je schrijft het persbericht en post je hem op de (social) media kanalen.  Ook check je even of alles in de verschillende apps juist ingeladen is. Vervolgens ga je aan de slag met heldesk, er kwamen eind vorige week weer een aantal interessante vragen binnen die beantwoord moeten worden. Je draait samen met de analist een aantal analyses uit die antwoord geven op de vragen. Een verzoek resulteert in een nieuwe klant voor ons online dashboard, je neemt contact op met deze klanten zorgt dat het nieuwe contract opgesteld wordt.  In de teambespreking hoor je meer over onderzoeksinnovaties van een van onze onderzoekbureaus. Tijd voor lunch, samen met alle collega’s op de Mediaclub schuif je aan de lange tafel voor een gezellige pauze. Je gaat daarna verder met het plan voor een app die alle bereiksonderzoeken combineert. Samen met je collega die verantwoordelijk is voor de dashboards heb je nog een afspraak met de ontwikkelaar. Inmiddels is de dag al ten einde, je pakt nog even snel je favoriete magazine mee om thuis mee te relaxen. Bij het NMO is geen dag hetzelfde. Je werkt gefocust, resultaatgericht en bent proactief, maar er is ook tijd voor ontspanning. Een borrel en zo nu en dan een ticket voor een interessant (al dan niet inhoudelijk) evenement of congres horen er ook bij. Je landt in een leuk en professioneel team dat heel graag samenwerkt om het mediagedrag van Nederland in kaart te brengen.

Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal relevante HBO-opleiding of door ervaring aantoonbaar denkniveau;
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol;
 • Je bent communicatief sterk en in staat om informatieverzoeken analyseren en een advies te geven;
 • Je hebt een grote mate van zelfstandigheid en proactiviteit en kunt goed samenwerken;
 • Je bent nieuwsgierig en houdt van media in de meest brede zin van het woord;
 • Je kan zelfstandig werken maar werkt ook graag samen met collega’s en onze partners;
 • Ervaring met bijvoorbeeld JOOMLA, softwaresystemen en onderzoek tools is een pre.

Wat bieden wij?

 • Een afwisselende functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid;
 • Hybride werken past hier goed bij;
 • Een fijne open werkplek met goede parkeergelegenheid, bus en metro op loopafstand;
 • Bevlogen collega’s die van elkaar kunnen en willen leren;
 • Een platte organisatie met open cultuur;
 • Veel contact met verschillende mediamerken en partners;
 • Ontwikkelingskansen door curcussen en bezoek (internationale) congressen;
 • Eén keer per twee weken een vrije dag door onze 36-urige werkweek (32 uur is bespreekbaar).
 • Aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden inclusief hybride werk opties.

Werken bij het Nationaal Media Onderzoek

NMO is een nieuwe organisatie met bevlogen professionals op de werkgebieden van onderzoek, data science, communicatie en privacy in de wereld van media and marketing.   Je hebt collega’s waar je wat van kan leren en ook zelf opstaan voor het leren van elkaar. Een dynamisch medialandschap betekent dat NMO en onze onderzoeken zich continue zullen aanpassen aan de veranderen wensen van de markt. We kennen een hybride manier van werken, waarbij ons kantoor een belangrijk centrum vormt. Hier komen we weliswaar ook om te werken maar vooral ook om te overleggen, samen te werken en elkaar te ontmoeten. We werken intensief samen met onze leveranciers, de onderzoeksbureaus alsmede met onze opdrachtgevers; van de publieke omroep tot alle commerciele mediabedrijven in Nederland.

Andere vacatures

Informatie en communicatie specialist
Data analist
Medior researcher
Specialist Data en Insights

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.