Customer experience researcher

De vacature

Wat ga je doen en waar draag je aan bij?

Jij kruipt graag in de huid van de klant en van onderzoek doen gaat jouw hart sneller kloppen. Jij bent namelijk Klantlab onderzoeker en met jouw onderzoeken zorg je voor verbeteringen waar de klant blij van wordt. Het KlantLab is het hart van de klant binnen Waternet. Hier wordt onderzoek gedaan naar hoe de dienstverlening nog beter kan. Elke dag denk je mee met de klant, inventariseer je de behoeftes, analyseer je hun gedrag en breng je deze gegevens uiteindelijk samen. Dit doe je vanuit ons eigen KlantLab en hierbij maak je gebruik van de verschillende feedback tools. Vervolgens voer je samen met online en offline teams verbeteringen voor de klant door.

Dit ga je doen

 • Je weet wat de klant bezighoudt en vertaalt dit naar een 8+ dienstverlening. Je betrekt en inspireert de organisatie zodat deze leert denken vanuit de klant.
 • Het opzetten en uitvoeren van zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek. Denk hierbij aan customer journeys, usability onderzoek en een doorlopend klanttevredenheidsonderzoek.
 • Het analyseren van onderzoeksresultaten en het maken van rapportages.
 • Je beheert ons klantenpanel.
 • Je test samen met onze Klant Proces Specialisten nieuwe functionaliteiten voordat deze naar productie gaan.
 • De focus ligt op de externe klant, maar je krijgt ook regelmatig te maken met de interne klant. Kortom een veelzijdige functie!

Welkom in het team

Welkom in het team Je komt terecht bij het team Marketing. Het team heeft een hechte en ontspannen sfeer. Je werkt nauw samen met je collega’s van het KlantLab. Je schakelt met de Klant Proces Specialisten die iedere dag werken aan de beste dienstverlening voor onze klanten. Dat doen we volgens de Agile principes: een focus op snel resultaat en continu verbeteren. Kortom: een uitdagende en ambitieuze omgeving waar veel ruimte is voor nieuwe ideeën.

Wat breng je mee?

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Minimaal 2 jaar ervaring met het doen van klantonderzoek
 • Ervaring met Excel en onderzoekstools.
 • Je pakt zaken uit jezelf op en kan goed samenwerken. De klant staat voor jou centraal, daar doe je het voor. Je vindt het geen probleem om met de klant in gesprek te gaan. Maar je bent ook analytisch onderlegd, want je bent veel bezig met data. Je werkt veel samen met andere mensen, dus dat moet je leuk vinden.

Dit krijg je ervoor terug

Als je bij Waternet werkt, heb je uitstekende arbeidsvoorwaarden:
 • Min € 3.283,- en max € 4.409,- (schaal 9) per maand voor 36 uur per week
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met daarna de mogelijkheid op een vast contract
 • Maar liefst 21% van jouw maandsalaris ontvang je extra. Uit te betalen in extra vrije dagen, een opleiding of salaris
 • Je werkt thuis of op kantoor, afhankelijk van je werkzaamheden
 • Een ruim opleidingsbudget van € 6.000,- voor jou persoonlijk
 • Reiskostenvergoeding of een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per thuiswerkdag
 • Een vergoeding van maximaal € 850,- om je thuiswerkplek in te richten
 • Een pensioenfonds via het ABP

Werken bij Waternet

Bij Waternet werk je met een uniek product: water. Samen met zo’n 2000 collega’s zorgen we voor veilig drinkwater, schone grachten, rivieren en droge voeten. Waternet werkt met de nieuwste technieken en is bijna 100% klimaatneutraal. Bij ons werken echte vakmensen: van dijkinspecteur tot dataspecialist en van techneut tot teamleider. Al deze betrokken medewerkers maken Waternet samen tot een werkgever waar je jezelf kan zijn. Wij stimuleren je om elke dag een stukje beter te worden. Je vindt dan ook een groot aanbod aan opleidingen en trainingen bij onze eigen Waternet Academie. Wij vragen onze nieuwe medewerkers om een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Nieuwsgierig?

Wil je meer over de vacature weten of heb je vragen over werken bij Waternet? Neem contact op met Daphne Huyser van recruitment. Daphne is bereikbaar op +31652480483 of daphne.huyser@waternet.nl.

Andere vacatures

Sales Manager The Netherlands
Community & B2B Marketing Manager Research Panel The Netherlands
Customer experience researcher
Informatie en communicatie specialist
Data analist
Medior researcher

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.