Gouden Standaard

Een uniek ijkingsinstrument voor nationale en regionale steekproeven

Speciaal voor de marktonderzoekbureaus, maar ook voor onderzoeksafdelingen bij opdrachtgevers en toeleveranciers heeft de MOA in samenwerking met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de Gouden Standaard ontwikkeld, een uniek ijkingsinstrument voor nationale en regionale steekproeven.

Met de komst van de Gouden Standaard voor onderzoek wordt er in hele branche gebruik gemaakt van dezelfde ijkingsdata voor representatief steekproefonderzoek. Bovendien is er hierdoor aansluiting gevonden bij de overige Europese landen die gebruik maken van vergelijkbare data in hun land.

Keurmerkbureaus van de MOA, die kwantitatief consumenten onderzoek uitvoeren, zijn verplicht gebruik te maken van dit ijkinginstrument. De kosten voor deelname aan de MOA Gouden Standaard worden gebaseerd op het aantal fte's per bureau.

Zoekt u een bureau of toeleverancier die gebruik maakt van de Gouden Standaard? Bekijk dan de deelnemerslijst.

Voor meer informatie of deelname aan de Gouden Standaard kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kosten

De kosten voor deelname aan de Gouden Standaard zijn voor de bureaus gerelateerd aan het aantal fte's van het onderzoekbureau. Voor opdrachtgevers geldt een vaste prijs per jaar. Afnemers van de Gouden Standaard sluiten een contract met de MOA voor afname van de Gouden Standaard voor de duur en/of resterende looptijd (t/m 31 december 2020) van het contract van de MOA met het CBS voor de Gouden Standaard.

Een contract voor het gebruik van de Gouden Standaard geldt voor onbepaalde tijd, en wordt na een periode van drie jaar stilzwijgend verlengd voor opnieuw een periode van drie jaar. De overeenkomst beslaat altijd een periode van drie jaar, tenzij men gedurende een driejaars periode instapt als nieuwe gebruiker van de Gouden Standaard. In dat geval eindigt de looptijd van het contract op het moment dat het contract van de MOA met het CBS expireert.

Deelname aan de Gouden Standaard is voorbehouden aan leden van de MOA.

(Om de Gouden Standaard af te nemen dient men aangesloten zijn bij de MOA, voor de gehele looptijd van het Goudenen Standaard contract.)

 

t / m 5 fte’s

 

€ 281,-

 

6 – 10 fte’s

 

€ 626,-

 

11 – 25 fte’s

 

€ 1.476,-

 

26 – 50 fte’s

 

€ 2.858,-

 

51–100 fte’s

 

€ 4.241,-

 

> 100 fte’s

 

€ 7.172,-

Voor opdrachtgevers bedragen de kosten € 774,-.

(Alle bedragen zijn exclusief BTW)

Bij tussentijds instappen worden voorgaande kalenderjaren niet in rekening gebracht.

Voor meer informatie of deelname aan de Gouden Standaard kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Opzegging

MOA en de afnemer zijn gerechtigd om door schriftelijke opzegging deze overeenkomst na afloop van een drie jaars periode te beëindigen. Hiervoor moet de overeenkomst voor 1 juli van het laatste jaar van de drie jaars periode, worden opgezegd. Partijen zullen wegens opzegging nimmer tot enige schadevergoeding zijn gehouden.

Veelgestelde vragen

Gebruikersinstructie

Hoe werkt de Gouden Standaard?

Voor meer informatie of deelname aan de Gouden Standaard kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Neem contact op voor meer informatie

Bel ons op +31 20 5810710

Mail ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.