Vier onmisbare punten bij de samenstelling en werkwijze van de ondernemingsraad

De leden 

De leden van de ondernemingsraad worden rechtstreeks gekozen door de in de onderneming werkzame personen. Het aantal leden in de ondernemingsraad verschilt van minimaal drie tot maximaal vijfentwintig leden. Dit wordt bepaald aan de hand van het aantal in de onderneming werkzame personen.

  • Aangemaakt op .

AWVN beloningsmonitor

De MOA heeft een abonnement op de beloningsmonitor van de AWVN. Een van de beste en grootste databases ten behoeve van salaris vergelijkingen. Juist in een steeds krappere arbeidsmarkt zijn inzichten over salarisniveaus van groot belang.

  • Aangemaakt op .

De WAB komt eraan!

Nog geen drie jaar na de invoering van de WWZ (Wet werk en zekerheid) kwam het kabinet met plannen voor een nieuwe wet. Deze wet, de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) zou de balans op de arbeidsmarkt moeten verbeteren. Uit onderzoekt is namelijk gebleken dat de WWZ niet goed werkt. Het doel van de WWZ was het verkleinen van de verschillen tussen ‘vast’ en ‘flex’. Het beoogde doel is niet gerealiseerd en het lijkt erop dat de kloof juist groter is geworden.

  • Aangemaakt op .

In Memoriam: Dr. Vic. Damoiseaux

24 april 1949 – 15 juni 2019

“Ik ben een terriër”

Op 15 juni 2019 is onze geweldige mede-oprichter en voormalige onderzoeksdirecteur Dr. Vic. Damoiseaux overleden.
Vasthoudend, slim, origineel en een groot gevoel voor humor. We zijn Vic bijzonder dankbaar, zonder hem waren we nooit gekomen waar we nu zijn.
Pleun Aardening en Anneke de Jongh, namens alle collega’s

Flycatcher Internet Research

  • Aangemaakt op .

Wet Arbeidsmarkt in Balans

Onlangs is de Wet Arbeidsmarkt in Balans (hierna: WAB) goedgekeurd door de Eerste Kamer en zal per 1 januari 2020 in werking treden.

Het doel van deze wet is de tweedeling tussen flexwerkers en mensen met een vaste baan te verminderen door het voor werkgevers aantrekkelijker te maken om vast personeel aan te nemen (ofwel het gebruik van flexibel personeel te ontmoedigen).

  • Aangemaakt op .

Meer MOA


Kennispartners van Clou

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Kingsfordweg 151, 1043 GR, Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.